Hediyeleri açık artırma ile sattı

TOKAT'ın Turhal İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Yılmaz Bekler, 2014 yılında yapılan yerel seçimler sonra kendisine gönderilen çok sayıda hediyeyi, Halepliler'e yardım amacıyla açık artırmada satıp 20 bin lira gelir sağladı.

Hediyeleri açık artırma ile sattı
09 Aralık 2016 Cuma 10:35 tarihinde eklendi.
Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Suriye'de ağır bombardıman altında binlerce insanın katledildiği Halepliler için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak için farklı bir yöntem seçti. 10 gün önce ilçede başlatılan yardım kampanyasına destek olan Başkan Yılmaz Bekler, kendisine gönderilen hediyeleri açık artırmada satarak gelen gelirle destek olmaya karar verdi. 
 
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanan Başkan Bekler, bu sürede kendisine hediye edilen ve belediyede bir odada sakladığı yaklaşık 250 hediyeyi Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen açık artırmada satışa sundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı açık artırmada, 250 hediye toplam 20 bin liraya satıldı. Hediyeler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Başkan Yılmaz Bekler'e hediye ettiği bir çift kalem dikkat çekti. Üzerinde 'Recep Tayyip Erdoğan-Başbakan' yazılı çift kalem yapılan açık artırmada 2 bin liraya satıldı.
 
'HAYIRLI BİR İŞTE KULLANMAK İSTEDİM'
 
Belediye Başkanlığına seçildikten sonra bir çok hediyenin geldiğini söyleyen Başkan Bekler, "Aslında bu hediyeler makama gelmiş hediyelerdir. Makamda belediye başkanına, valiye veya kaymakama gelmez. Bizim onları kullanmamız helal değildi. Ben bekletiyordum hediyeleri. Benden sonraki belediye başkanına devredecektim. Ancak Halep'e yardım kampanyası başlatılınca, aklımıza hayırlı bir işte kullanmak geldi. Bu hediyelerin bir çoğu Turhallılar tarafından bize gelmiş hediyelerdi. Yine Turhallılar'a gitti. Buradan elde edilecek gelirle acil un, su, kuru gıda alıp TIR'larımıza yükleyeceğiz inşallah" dedi. Açık artırmaya katılan vatandaşlar ise Halep'e yardım için bu çalışmaya destek verdiklerini kaydetti.