"Hekimhan'a yeni hastane yapılacak"

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Hekimhan ilçesinde yapılacak yeni hastane binası için ihaleye çıkıldığını, yakın zamanda temelin atılacağını bildirdi.

09 Ocak 2013 Çarşamba 18:12 tarihinde eklendi, 1.043 kez okundu.

 

Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Hekimhan İlçe Danışma Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ilçede yaptıkları yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Hekimhan'ın sosyo kültürel yapısı ile farklı bir kimliğe sahip olduğuna belirten Çalık, özgün bir kitle olan ilçe insanına daha iyi bir yaşam sunmak için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. İlçede sadece Köyleri Destekleme Programı çerçevesinde yapılan yatırımları anlatmanın saatler süreceğini anlatan Çalık, şöyle devam etti: “Sadece 2012 yılı içerisinde Yamadağ'a 7 kilometre birinci kat asfalt, Yeşilpınar'a ikinci kat asfalt, Aşağı Girmana-Yukarı Girmana'ya ikinci kat asfalt yapıldı. Bunlarla beraber sulama, içme suyu projeleri ve sondajlarla KÖY-DES'ten birçok yatırım yapıldı. 'Hekimhan Meslek Yüksekokulu'na layıktır' dedik ve bunun için Maliye Bakanlığı'nın ek bütçesinden 3 trilyonu Hekimhan Meslek Yüksekokulu'na aktardık. Girmana İlköğretim Okulu'nun güçlendirme çalışmaları yapıldı.” 
 
Hekimhan’a yeni bir hastane binası yapılacağını açıklayan Çalık, “İlçeye yeni bir hastane kazandıracağız. İhalesi yapıldı, Allah nasip ederse bu yılın ilk ayında temeli atılacak” dedi.
 
İlçe sınırlarında bulunan Yama Dağı'na kayak tesisi yapıldığını hatırlatan Çalık, hizmetlerin aynı hızla devam etmesi için AK Parti iktidarının sürmesi gerektiğini, 2014 seçimlerinden güçlü bir şekilde çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.
 
Toplantıya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Üner Özer, İl Yönetim üyesi Arif Aksoğan da katıldı.

CİHAN