Helal olsun dedeye!

Atatürk'ün Başkent'e gelişi için 78. kez düzenlenen Büyük Atatürk Koşusu, bugün Keklikpınar’dan Ankara Garı'na kadar sürdü. 10 kilometrelik yarışa katılarak bitiş noktasına ulaşan Atatürk'ü de görmüş 86 yaşındaki Erdoğan Dulda, yarışma birincisinde bile büyük ilgi gördü.

Helal olsun dedeye!
27 Aralık 2013 Cuma 17:54 tarihinde eklendi, 1.017 kez okundu.

86 yaşında Atatürk’ü anmak için düzenlenen yarışta koşan Erdoğan Dulda, duygularını şöyle dile getirdi: "41. defa Atatürk koşusunu koşuyorum Türkiye’nin en yaşlı en eski lisanslı atleti benim. Birinciden daha çok alkış aldınız ne diyeceksiniz. Tabi gururlanıyorum. Ama en mühim şey Atatürk koşusuna katılmak birincisi, katılıp da tamamlamak ikincisi, üçüncü de sizlerin alkışını almak benim için en büyük şeref. Atatürk’ü görmüş, onun açmış olduğu okullarda açmış bir insan olarak Ankara’nın yerlisi olarak gurur duyuyorum ama katılım çok az. Türkiye’nin en büyük koşusu bu."

Yarışmada ikinci gelen Burcu Büyükbezgin ise "Afyon’dan katıldım. Kulübüm İstanbul Üsküdar belediyesi. Ben Afyonun soğuk havasında hazırlandım. Eksi 15 derecede sisli havada. Daha öncede bu yarışta koşmuştum. Göğsümde Türk bayrağı ile Atatürk için koşmaktan mutluyum. Bu yarışın ikincisi oldum. Duyguluyum." ifadelerini kullandı.

Atatürk’ü anmak için soğuk şartlara rağmen koşan ve yarışmaya tesettürlü katılan Senanur Damgacı, koşu için İstanbul’dan geldiğini söyledi. 18 yaşındaki sporcu, "Yaklaşık 10 kilometre kadar koştum. Bir saatte geldim. Çok yorgunum kesinlikle çok keyifli bir koşu. Buranın insanları çok sıcakkanlı daha çok enerji kattı. Onlar sayesinde daha çok koştuk." dedi.

Bu arada koşuya katılanlardan bazıları da koşu bitmesine rağmen hızını alamayıp Ankara Garı’nın çevresinde turladı.
 


CİHAN