Helal olsun Kaymakam'a!

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde, Kaymakam Eyyüp Fırat, çocuklarını tarlaya çalışmaya götüren tarım işçisi aileler ile görüşerek, öğrencileri okula göndermesini söyledi.

Helal olsun Kaymakama!
02 Ekim 2013 Çarşamba 11:11 tarihinde eklendi.
Çocukların tarladan kazandıkları miktar kadar ailelere yardım yapacaklarını belirten Kaymakam Fırat, "Kaymakamlık olarak çocukların ailelerine iki ayda kazandıkları para miktarınca yardımda bulunacağız" dedi.
 
Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ile birlikte tarlada çalışan öğrencileri ve ailelerini ziyaret etti.

Akçakale'ye 20 kilometre uzaklıktaki Öncül Köyü'ne giden Kaymakam Fırat, tarım işçiliği yapan öğrencilerin velileri ile görüşerek, çocuklarını okula göndermelerini istedi. Kaymakamlık olarak öğrenci ailelerine her türlü yardımın yapılacağını belirten Fırat, tarladaki çocuklara kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çantaları hediye etti.
 
Çocukların kazandıkları para miktarı kadar ailelere yardım yapılacağını ve böylelikle mağduriyeti de önleyeceklerini ifade eden Kaymakam Eyyüp Fırat, "Pamuk sezonu nedeniyle bölgede ilk iki ay öğrencilerimiz okula gelmiyor. Biz bu sene Akçakale Kaymakamlığı olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışma başlattık. Çalışmamız özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocuklarının okula devamını sağlanması adına ciddi verim vermeye başladık. İlçemizde öğretmenler ev ev, tarla tarla dolaşıp öğrenci ve velileriyle görüşüyorlar. Bizde moral ve destek vermek için buradayız. Kaymakamlık olarak çocukların iki ayda kazandıkları para miktarınca ailelere yardımda bulunacağız. Böylece hem çocuklarımız okula gidecek, hem de aileleri mağdur olmayacak" diye konuştu.
 
Tarım işçisi Hıdır Akyol adlı veli de çocuklarını okula göndereceğini ifade ederek, "Biz hayatımızda ilk defa tarlada öğrenci toplayan kaymakam gördük" dedi.

DHA