Helal Otel

Muhafazakar tatil anlayışı ile ortaya çıkan helal otel konsepti, 1995 yılından bu yana Türkiye turizmine damgasını vurdu.

Helal Otel
16 Kasım 2016 Çarşamba 19:25 tarihinde eklendi, 1.101 kez okundu.

Muhafazakar tatil anlayışı ile ortaya çıkan helal otel konsepti, 1995 yılından bu yana Türkiye turizmine damgasını vurdu. Dünya turizm pazarında payı gittikçe artan İslami otellerin belli bir standardı sağlaması için helal otel sertifikası sistemi oluşturulmuş.

Helal otel
sertifikası kazanabilmek için otellerin belli şartları karşılayabilir olması gerekmektedir. Oteller teftiş geçirdikten sonra bu sertifikaya hak kazanmaktadır. Helal otel sertifikası alabilmek için öncelikli olarak belirli ortak kullanım alanları, kadın ve erkekler için ayrı ayrı oluşturulmalıdır. Kadınlar için ayrılan bu özel alanlara tesettür kurallarına göre erkeklerin girmesi kesinlikle yasak olmalıdır. Ve bu alanların güvenliği kadın görevliler tarafından sağlanırken otelin diğer kısımlarından ve dışardan izlenebilmesi de olanaksız olacak şekilde dizayn edilmesi gerekmektedir.

Otele konukların kabulünden, tasarım şekline kadar her hususta helal otel konseptine uygun olması gerekmektedir. İslami otelde konaklayacak çiftlerin evlilik cüzdanının bulunmasına önem verilmekte, aksi takdirde aynı odada ikamet etmesine müsaade edilmemektedir. İbadetiniz için özel alanların da oluşturulması şarttır. Kadın ve erkekler için özel dizayn edilecek bu alanlarda temizliğe özellikle dikkat edilmektedir. Müslüman yaşam tarzı ile uyum içinde olan helal otel konseptinde kadına ait havuz ve plaj gibi donatıların da bulunması zorunludur. Bu alanların korunması da denetimi de İslami usullere uygun olarak yerine getirilmelidir. Otelin niteliğini belirten yıldız sayısı yerine hilal sistemini kullanan helal otellerde, yiyecek ve içeceklerin helal sertifikalı gıdalardan hazırlanması şarttır. Otellerde alkol satışı olmadığı gibi, otel dahilinde içilmesi de kesinlikle yasaktır. Otellerde temizlik ve düzene dikkat edilmesi de şarttır, helal otel sertifikası kazanıldıktan sonra da denetim yapılarak, İslami otel şartlarını kaybeden otellerin sertifikası askıya alınacaktır.

İslamiotel.com adresi bünyesinde bulunan helal otellerin tüm özelliklerini inceleyebilir ve istediğiniz tatil fırsatını bu web sitesinden yakalayabilirsiniz.