"Helikopterlere fevkalade iyi bakılıyor"

Bakan Gönül, 2008-2009 akademik yılda ilk öğrencilerini kabul eden İzmir Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Helikopterlere fevkalade iyi bakılıyor
12 Ocak 2011 Çarşamba 15:06 tarihinde eklendi.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ankara'da önceki gün düşen askeri helikopter kazasına ilişkin, gerek uçakların, gerekse helikopterlerin bakımı açısından endişelerinin olmadığını, ancak teknik sonuçlar açıklanmadan birşey söylemesinin de doğru olmayacağını belirtti ve kazanın araştırıldığını söyledi.
    
Bakan Gönül, 2008-2009 akademik yılda ilk öğrencilerini kabul eden İzmir Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata'nın eğitime büyük katkılarda bulunduğunu, şimdi de yeni bir vakıf üniversitesiyle bu katkının üst seviyeye çıktığını belirten Bakan Gönül, Doğanata'yı ve Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'i tebrik ederek, üniversitenin İzmir'e hayırlı olması temennisinde bulundu.
    
Doğanata ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Gönül'e plaket takdim etti.
    
-ANKARA'DAKİ HELİKOPTER KAZASI-
    
Ziyaretin ardından gazetecilerin Ankara'da yaşanan helikopter kazasıyla ilgili sorusuna yanıt veren Bakan Gönül, kaza olduğunda Yemen'de bulunduğunu, çok değerli teğmenleri, üsteğmeni kaybettiklerini belirterek, şöyle dedi:
    
"Hepimizin, milletimizin başı sağolsun. Şu kadarını söyleyeyim geçen sene belki siz farkında değilsiniz, hiçbir uçak kazamızın olmamasından dolayı Allah'a şükrediyorduk ve büyük bir başarı yılıydı ama bu yıl helikopter kazası oldu. Gerek uçaklar, gerek helikopterler fevkalade iyi bakılmakta ve idame ettirilmektedir. Bunların gerek parça ömürlerine, gerekse bakımlarına fevkalade dikkat ediliyor. Zaten parçaların çok önemli kısmı da Türkiye'de üretiliyor artık ve NATO standartlarında test ediliyor. Bakım yönüyle herhangi bir endişemiz yok ama araştırmalar yapılır, acaba teknik arıza mı oldu, yoksa vertigo mu oldu. Vertigo sisli havada ve gece şartlarında daha çok akla geliyor. Teknik sonuçlar açıklanmadan birşey söylemem doğru olmaz. Ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum. Milletçe başımız sağolsun."
    
Bir başka gazetecinin asker adaylarının mali yıl başlangıcı nedeniyle yol parası alamadığı yönündeki iddialarla ilgili soruya ise Bakan Gönül, bu iddiayı ilk kez duyduğunu, mali yıl başlangıcında ve sonrasında bir farkın olmayacağını, ödeneklerinin hep olduğunu bu konuda da sıkıntı olmadığını kaydetti.