Hem dayak yedi, hem evinden oldu

Karakolda dayak yiyen görüntüleri basına yansıyan Fevziye Cengiz'in evinden de olduğu ortaya çıktı.

Hem dayak yedi, hem evinden oldu
16 Aralık 2011 Cuma 08:16 tarihinde eklendi, 3.874 kez okundu.

 

Polisten dayak yiyen Fevziye Cengiz'in evinden de olduğu ortaya çıktı.
 
Vatan'ın haberine göre, polisler genç kadına fiziksel ve ruhsal zarar vermenin yanında hayatını da alt üst etti.
 
Şikayetçi olmasının ardından polis yetkilileri “O kadın konsomatris” diye açıklama yapmıştı. Bunu duyan mahalleli de “Konsomatris istemiyoruz” diye imza toplayıp aileyi evden kovdurdu.
 
Eşi Murat Cengiz evden kovulduklarını şu sözlerle anlattı: “16 yıldır Eski İzmir’de anne babama ait evde yaşıyorduk. Polislerden şikâyetçi olduktan sonra bir gazetede, konsomatris diye haber çıkınca bizi evden çıkardılar. Mahalleli imza toplamış kendi arasında. Bir gece bizi çağırdılar. ‘Sizi bu mahallede istemiyoruz, çıkın başka yere gidin’ dediler. Annem babam da sahip çıkmadı. Halbuki Fevziye’yi çok severlerdi. Biz o evin tadilatını yapmıştık. Ama ilk darbeyi böyle aldık. ‘Biz gelinimize güveniyoruz ama söz çıkıyor’ demişler sonra. Damadım bize bu evi buldu, kiraya çıktık.”
 
KARAKOLDA DAYAK MECLİS’TE
Bu arada, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Gönül ile PTT Genel Müdürü Tural, “Daha adil bir dünya için yanımda ol” kampanyası çerçevesinde “Biz de varız” bildirisini imzaladı.
 
Gönül, karakolda dayak olayının herkesi yaraladığını ifade ederek, yürütülen soruşturmalar ve incelemelerin takipçisi olacaklarını söyledi.