Hem soruşturma hem sohbet

Şike soruşturmasını başlattığı belirtilen Savcı Zekeriya Öz, 20 Aralık 2010’da Etiler’de Saruhan İşkembecisi’nin şube açılışına katılmıştı

Hem soruşturma hem sohbet
04 Temmuz 2011 Pazartesi 13:28 tarihinde eklendi, 2.650 kez okundu.

 

Açılışta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu da yer almıştı. Yıldırım, Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un yargılandığı 17 sanıklı “Sahte çürük raporu” davasının 24 Aralık 2010 tarihli duruşmasında da ‘müşteki’ olarak ifade vermek için Beşiktaş Adliyesi’ne gitmiş ve ifade sırasını da yine Öz’ün odasında beklemişti.
 
‘Tarla yeşillendi mi?’
Şüphelilerin çete mantığıyla hareket ettiği, kendi aralarındaki telefon konuşmalarını da şifreli gerçekleştirdikleri öne sürülüyor. Maç veya oyuncu bağlayan kişilerin karşı tarafa “Tarla yeşillendi mi, buğday başak saldı mı?” sorusunu sorduğu, karşı tarafın “Evet tarla yeşillendi, buğday başaklandı” diye yanıtladığı iddia ediliyor. CNN Turk’ün haberine göre deliller arasında tarafların 200 ile 400 bin TL para verilmesi sırasındaki görüntüleri yer alıyor. Aralarında bir teknik adam ve sportif direktörün olduğu bir görüntü dökümünde 800 bin TL el değiştirirken delillendirildiği de iddia ediliyor.
 
Bir başka iddiaya göre, Fenerbahçe Emenike’yi elinde “oynayabilir” raporu olmasına rağmen transfer etme sözü karşılığında oynatmadı.
 
Başka bir oyuncudan ise kendileri ile oynarken kendisini fazla sıkmaması istendi. Bunun karşılığında ertesi yıl transfer edileceği sözü verildi ve o transfer yüklü parayla gerçekleşti. Operasyonun delil tasnifinin yaklaşık 1 ay sürdüğü, ancak seçimlere etki etmemesi için seçim sonrasına bırakıldığı da iddialar arasında yer alıyor.
Soruşturmanın 2010 yılının Aralık ayında başlatıldığı bildirildi. O dönem soruşturmayı yürüten aynı zamanda eski Ergenekon savcısı olan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine terfi ettirilmesinin ardından soruşturma dosyasının Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’e verildiğini kaydeden yetkililer, suç örgütüne yönelik çalışmalarda, bazı kulüp başkanları ile yöneticilerinin görüşmelerinin de teknik takiple tespit edildiğinin belirlendiğini ifade etti.

Milliyet