Hemşireler için yemin töreni düzenlendi

Sultanbeyli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği dalında eğitim gören öğrenciler için Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yemin töreni düzenlendi.

Hemşireler için yemin töreni düzenlendi
18 Mayıs 2013 Cumartesi 10:59 tarihinde eklendi, 1.223 kez okundu.

Programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nursen Baykan ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Törende konuşan Vali Ceylan, hemşirelik mesleğinin duygu ve hoşgörüye dayandığını ifade etti. Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin kısa sürede büyük başarılara imza attığını ifade eden Ceylan, “Öğrencileri ve okul idarecilerini kutluyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği sağlık alanında önemli mesleklerdir.” dedi. Ahmet Demir de Türkiye’nin sağlık alanında geldiği noktayı özetledi ve “Sağlıkta ülkemiz devrim yaşadı. Sistem baştanbaşa düzeltildi.” diye konuştu. Hemşirelik dalında eğitim gören öğrencilerin şanslı olduklarını ifade eden Demir, “Sektörde bu alanda açık var. Öğrencilerimiz okurken aynı zamanda çalışabilecekleri bir alanda eğitim görüyorlar. Bu şansı değerlendirmeliler.” tavsiyesinde bulundu.

Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Nursen Baykan ise sağlık çalışanlarının sorumluluklarının bilincinde olduğunu ifade ederek, “Bu sorumlulukları yerine getirirken ahlaklı ve bilinçli olmak gerekir. Burada eğitim alan öğrencilere önemli görevler düşüyor.” dedi. İstanbul Bilim Üniversitesi Hemşirelik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Okul Müdürü Nursen Baykan’ın öğrencisi olan Ceyda Arabacıoğlu meslek hakkında öğrencilere önemli bilgiler verdi. Arabacıoğlu, “Mensubu bulunduğumuz meslek, insanlık için önemli. Mesleki sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız.” dedi.

Yapılan yemin töreninin ardından katılımcılara hediyeler verildi. Programda ayrıca öğrencilerden oluşan koro şarkılar seslendirirken, sahneledikleri tiyatroyla da sağlık çalışanlarının durumunu canlandırdı.


CİHAN