Hemşirelik için yemin ettiler

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 1. sınıf öğrencileri ‘Hemşireliğe Giriş Yemini’ etti.

Hemşirelik için yemin ettiler
17 Mayıs 2013 Cuma 17:18 tarihinde eklendi, 2.235 kez okundu.

Yemin öncesi beyaz önlüklerini giyen 66 hemşire adayı, mutluluklarını aileleriyle paylaşırken, duygusal anlar yaşadı. Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, bu mesleğin önemli bir meslek olduğunu dile getirdi.

Sağlığın hayatın her döneminde önemini koruyan en temel ihtiyaçlardan bir tanesi olduğunu belirten Erdem, "Hemşirelik mesleğinin temelinde sevgi yatar." dedi. Hemşireliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da, hemşireliğin hastalara daha iyi hizmet etmek ve onların daha çabuk sağlığına kavuşmasını sağlamak için özveri isteyen kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Hemşire konusunda kadro alamadıklarını belirten Yıldız, "Kendi imkânlarımızla 4 B kapsamında hemşire alma konusunda da başarılı değiliz. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüz bizlere gereken desteği sağlıyor fakat bu destek bize yeterli değil." ifadesinde bulundu.

Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Güngüneş ise Kırıkkale’de sağlık alanında yaptıkları çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler verdi.


CİHAN