Hemzemin eylemi

İzmir'in Menemen İlçesi'nde, tarlalarına gitmek için kullandıkları hemzemin geçidin kapatılmasına karşı çıkan çiftçiler tren rayları üzerinde lastik yakıp eylem yaptı.

Hemzemin eylemi
29 Mart 2013 Cuma 11:41 tarihinde eklendi.

 

Raylara yatarak İZBAN'a ait treni durduran çiftçiler hemzemin geçidin kapatılması halinde 14 kilometre ilerden tarlalarına gitmek zorunda kalacakları söyleyerek alınan karar tepki gösterdi.
 
Menemen ilçesine bağlı Koyundere beldesi Çayırlık Mevkii'nde bulunan hemzemin geçidin Aliağa-Menderes Banliyo Hattı Projesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu'nda alınan kararla kapatılacağını haber alan 30 çiftçi, traktörleriyle buraya gelerek eylem yaptı. Lastik yakan çiftçiler daha sonra rayların üzerine yatarak kısa bir süre İZBAN treninin geçişine izin vermedi. 
 
Çiftçiler adına konuşan İrfan Aras, tarımla geçindiklerini söyleyerek, "Bu yol kapandığı zaman bu vatandaşlar nereden tarlalarına ulaşacak. Hayvanlarını, koyunlarını, ineklerini nereden geçirecek. Çanakkale yolu zaten yoğun bir yol, tarlalarına gitmek isteyen çiftçiler 14 kilometre ilerden Menemen'den veya Ulukent girişinden geçmesi gerekiyor. Bu da bize ekstra masraf ve ana yolda gittiğimizde her an kazaya kurban gidebiliriz. Bu hemzemin geçit açık kapatılmamalı" dedi.
 
Çiftçiler, emniyet görevlilerinin ikna çalışmalarının ardından olaysız şekilde dağıldı.

DHA