Hepatit C hastalarına müjde

MSD Türkiye Genel Müdürü Muhittin Bilgütay, Hepatit C hastalarında tedavi başarısını yüzde 70'lere çıkaracak yeni bir ilacı piyasaya sürmeye hazırlandıklarını söyledi.

Hepatit C hastalarına müjde
04 Haziran 2011 Cumartesi 18:17 tarihinde eklendi, 1.140 kez okundu.

 

Hepatoloji alanında güncel gelişmelerin ve en son bilimsel yaklaşımların masaya yatırıldığı Ulusal Hepatoloji Kongresi'nin 8'incisi 5 Haziran'da sona erecek. 
     
Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirilen kongrede, Türk Karaciğer Derneği (TKAD), kongreye bilimsel katkı sağlayan hekimlere ödül verdi. 
     
Törende konuşan MSD Türkiye Genel Müdürü Muhittin Bilgütay, MSD'nin Türkiye'de bilimin gelişmesini desteklediğini belirterek, "MSD için hepatit çok önemli bir alan. Hepatit konusunda bir geleneğimiz var. Uzun yıllardan beri hepatit camiasıyla çalışıyoruz ve destek olmaktan gurur duyuyoruz" dedi. 
     
Hepatit C hastalarına umut olacak yeni bir tedavinin müjdesini veren Bilgütay, yeni tedavi ile Hepatit C'de yüzde 35?40 olan tedavi başarısının yüzde 70'lere çıkabileceğini belirtti. 
     
MSD olarak hepatit tedavisinde fark yaratacak yeni jenerasyon ilaçları hekimlerin ve hastaların kullanımına sunmada öncü rol oynadıklarını ifade eden Bilgütay, ağızdan kullanılacak bu yeni tedavi seçeneğini kullanıma sunmaya hazırlandıklarını söyledi. 
     
Bilgütay, yeni tedavinin Türkiye'de 2013 yılında kullanılmaya başlanabileceğini bildirdi.