Her 3 bin 500 kişiye bir eczane

Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunu ve bu hafta yayınlanması beklenen yönetmelikle her 3 bin 500 kişiye bir eczane olacak şekilde bir düzenleme yapıldığını belirtti.

Her 3 bin 500 kişiye bir eczane
12 Aralık 2012 Çarşamba 12:28 tarihinde eklendi.

Antalya Eczacı Odası Başkanı Kerem Zabun, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunu ve bu hafta yayınlanması beklenen yönetmelikle her 3 bin 500 kişiye bir eczane olacak şekilde bir düzenleme yapıldığını belirterek, ''Eğer eczacılar standartlarını yükseltmeyi 24 aya kadar hayata geçiremezlerse eczanelerini kapatmak zorunda kalacaklar'' dedi. 

     
Kerem Zabun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un 31 Mayıs 2012'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayıyla hayata geçtiğini hatırlattı. Kanunun eczanelerde önemli düzenlemeler getirdiğine dikkati çeken Zabun, bu hafta yayımlanması bekleyen yönetmelikle bu düzenlemelerin hayata geçirileceğine dikkati çekti. Düzenlemelerle herkesin istediği yerde istediği gibi eczane açmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Kerem Zabun, ''Her 3 bin 500 kişiye bir eczane olmak üzere bir planlama geliyor'' dedi. 
     
Yönetmeliği, ''Eczacılığın miladı'' olarak gördüklerine değinen Zabun, yönetmelikle eczacılıkta yeni bir dönemin başlayacağını anlattı. Kerem Zabun, şöyle konuştu: 
     
''Yönetmelikte eczanelerin standartlarını yükseltmeye yönelik bir takım düzenlemeler var. Eğer eczacılar standartlarını yükseltmeyi 24 aya kadar hayata geçiremezlerse eczanelerini kapatmak zorunda kalacaklar. Eczanelerin sabit alanının 35 metrekare olması gerekecek. Tabelalar belli bir standartta olacak. Camlarda, marketlerdeki gibi promosyon benzeri şeylere asla izin verilmeyecek. Belli bir standardı getirecek düzenlemeler var. Yönetmelik çok yararlı olacak. Eczacılıkta ufku açacak. Hem yönetmelik hem de kanunda oda olarak çok mutluyuz.'' 
     
Zabun, yasadan önce açılmış eczanelerde metrekare zorunluluğu aranmadığını, ancak bulunduğu yerden başka bir yere tanışacak eczanelerde yeni açılma şartlarının aranacağını bildirdi. Kerem Zabun, ''Yasadan önce faaliyete geçmiş eczaneler de, metrekarenin dışında, hastaya ilaç temininde veya diğer şartlarla ilgili olması gereken ne varsa onu da 24 ay içinde yerine getirmek zorundalar'' dedi.