"Her evi, huzur evi yapalım"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile düzenlenen Yaşlılar Haftası’nda Türk milletinin gelenek ve göreneklere göre her evi huzur evi yapması gerektiğini vurguladı.

Her evi, huzur evi yapalım
20 Mart 2013 Çarşamba 16:12 tarihinde eklendi.

 

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda düzenlenen Yaşlılar Haftası etkinliğine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İslâm dininin anne ve baba hakkıyla büyüklere önem verdiğini vurgulayarak, “Gelin bir kampanya başlatalım. Her evi huzurevi yapalım. Çünkü içinde yaşlısı, ihtiyarı olmayan ev, huzurlu ev olmaz.” dedi. 
 
Görmez, içinde ak saçlı, sakallı ihtiyarların, beli bükülmüş insanların olduğu evin huzurlu ev olacağını söyleyerek, “Bir ev düşünün ki, içinde anne babasının duası var. Dedenin, ninenin duası var. İşte o ev gerçekten huzur evidir. Her evi huzur evi yapmak, her evi huzurlu ev yapmak tek gayemiz olsun.” şeklinde konuştu. 
 
"DÜNYADAKİ CENNET HUZURLU BİR AİLE"
 
Hazreti Muhammed'in (SAV) bir hadisini hatırlatan Görmez, “Dünyadayken cenneti görmek istiyorsanız, gidin huzurlu bir aile görün. Dünyadayken cehennemi görmek istiyorsanız, huzursuz bir aileyi ziyaret edin buyurmuştur. “ ifadelerini kullandı. Görmez, bu tür ev ortamlarında tüm aile fertlerinin birlikte sevgiyi ve tecrübeyi paylaşacağını da kaydederek, “Allah, milletimizi, büyüklerinin duasından mahrum etmesin. Ben bu programa özellikle sizlerin duasını almak için geldim.” diye konuştu. Görmez, yaşlı kelimesini de sevmediğini belirterek, “İhtiyar kelimesi daha kadimdir. Çünkü ihtiyar kelimesinin manası, toplumun seçkin insanları anlamına gelir. Peygamber Efendimiz’in isimlerinden biri de Muhammed-i Muhtar’dır. Toplum, hiçbir zaman en seçkin insanlarını kendisinden tecrit edip yaşayamaz.” ifadelerini kullandı. 
 
Görmez, programa katılan huzurevi sakinlerine de seslenerek, “Evlatlarınızla aranızda ne geçmiş olursa olsun, onlara beddua etmeyin.” dedi.  Programa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi de kurum olarak yaşlılara yönelik kapsamlı hizmetler verdiklerini belirterek, “Yaşlılarımıza manevi destek verme çalışmalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Tüm amacımız, onlara manevi duyguyu aksettirmek.” açıklamasında bulundu. 
 
Programda yaşlılara karanfiller dağıtılırken, Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Kocatepe Cami İmam Hatib-i İsmail Coşar, okuduğu kasideyle yaşlılara duygu seli oluştururken, Diyanet İşleri Başkanlığı tasavvuf korosu da yaşlılara mini bir konser sundu. 

CİHAN