Her gün Kuran okuyor

İngiltere'nin görevi bıraktıktan sonra Protestanlıktan Katolikliğe geçen eski Başbakanı Tony Blair, her gün Kur'ân-ı Kerîm okuduğunu açıkladı.

Her gün Kuran okuyor
13 Haziran 2011 Pazartesi 14:51 tarihinde eklendi.

 

Bunun 'dinsel olarak bilgili' olmasını sağladığını  söyleyen  Blair, Observer'da dün yayınlanan röportajında, "Küreselleşmiş dünyada dinler konusunda bilgili olmanın kritik önem taşıdığını düşünüyorum. Her gün Kuran okuyorum. Kısmen dünyada olup biten bazı şeyleri anlamak, ama büyük ölçüde son derece öğretici olduğu için" diye konuştu.
 
Gazeteport'ta yer alan habere göre; Ortadoğu Dörtlüsü  (BM, ABD, AB ve Rusya) temsilcisi olarak dini bilgiye sahip olmasının faydalı olduğunu belirten  Blair, daha önce Müslüman inancını 'güzel' diye nitelemiş ve Hazreti Muhammed'in 'muazzam bir medenileştirici güç' olduğunu söylemişti.
 
Blair ayrıca Irak işgali sırasında bir Haçlı seferi yürüttüğü iddialarını reddederek, "İnsanlar bana hala Irak ve Afganistan'daki askeri kararların bir tür ilahi yönü olup olmadığını soruyor. Bunlar saçmalık. Elbette değil. Bir köşeye gidip Tanrı'ya dua ederek asgari ücretin ne olması gerektiğini soramayacağım gibi" diye konuştu.