Her keseye göre yerli oto

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de üretilecek yerli otomobilde en azından 3-4 tane modelin pazara çıkacağını belirtertti.

Her keseye göre yerli oto
28 Eylül 2011 Çarşamba 09:18 tarihinde eklendi.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye’de üretilecek yerli otomobilde en azından 3-4 tane modelin pazara çıkacağını belirterek, “Bu modeller değişik ekonomik seçenekleri içerecektir. Ama bunlar orta gelir gruplarının kolayca ulaşabileceği daha geniş kitlelerin talep ettiği otomobil modelleri olacaktır. İlk etapta işin ekonomik ve sürdürülebilir olması açısından geniş kitlelerin talebini dikkatini alan bir üretim ve tasarım anlayışıyla hareket etmek daha doğru olacaktır” dedi.
 
ICTurkey 2011 Uluslararası Proje Pazarı Etkinliği’nde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ergün, Türkiye’nin teknoloji ve üretim kapasitesinin yerli uçak ve otomobil üretmeye müsait olduğunu, bunların hepsinin kademe kademe gerçekleştirilebileceğini kaydetti.
 
Bakan Ergün, özellikle otomotiv sektöründe Türkiye’nin 50 yıllık bir tecrübesi ve birikimi olduğunu belirterek, tüm bunların yanında Türkiye’nin güçlenen bin otomotiv pazarının bulunduğunu ifade etti. Türkiye otomotiv pazarında 2010 yılında 510 bin adet otomobil satışı gerçekleştirildiğini anımsatan Ergün, bu gün Türkiye’nin iç pazarının sadece otomobilde 2011 yılı için 600 bin adet rakamını geçeceğini, bir kaç yıl içinde 1 milyon adete ulaşacağını bildirdi. Ergun satılan otomobillerde ithal oranının yüzde 70 olduğunu hatırlatarak “Bu da Türkiye’de üretilen marka ve modellerin tüketiciyi tatmin etmediğini ortaya koyuyor. Yerlide adım atam kazanacak. Türkiye’nin iç pazarı büyüyor. Burada büyük fırsat var” diye konuştu.