'Her maçın önemi bizim için aynı'

(A) Milli Futbol Takımı teknik direktör Fatih Terim, "Her bir maçın önemi, bir maçı kazandıktan sonra daha da artıyor. O yüzden her maçın önemi bizim için aynı" dedi.

02 Eylül 2009 Çarşamba 16:10 tarihinde eklendi.

(A) Milli Futbol Takımı teknik direktör Fatih Terim, "Her bir maçın önemi, bir maçı kazandıktan sonra daha da artıyor. O yüzden her maçın önemi bizim için aynı" dedi. Milli Takım 2010Dünya Kupası elemelerinde Estonya ile 5 Eylül Cumartesi günü yapacağı maç öncesi Kapadokya bölgesinde moral depoladı.

Milli futbolcular ve teknik direktör Fatih Terim, Nevşehir'in Ürgüp ilçesi sınırlarındaki Üç Güzeller bölgesindeki peri bacalarını gezerek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gezi sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatih Terim, Estonya maçının hazırlıklarının iyi gittiğini ifade ederek, "Hazırlıklarımız iyi, ama bildiğiniz gibi, cumaya kadar beklememiz gereken bir takım sakatlıklarımız var. Onun dışında herhangi bir sıkıntımız yok. Arda, bacağına bir darbe yemiş. Ama bir sorun olacağını sanmıyorum" dedi.

Terim, sakat futbolcuların oynama ihtimallerine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Önümüzde birkaç tane karar vermemiz gereken konu var. Acaba sakat futbolcuları burada oynatırsak Bosna'ya tesir eder mi? Her bir maçın önemi, bir maçı kazandıktan sonra daha da artıyor. Estonya maçını kazanmazsanız Bosna maçının önemi kalmaz. O yüzden her maçın önemi bizim için aynı. Bu arada doktorlarımızla en son cuma günü konuşacağız ki, yüksek derecede risk taşıyan bir şey varsa... Ondan sonra Bosna maçı için bir 4 günümüz daha var. O süreyi uzatalım ve orada oynatmaya bakalım. Ama baktığımız zaman maalesef bazı arkadaşlarımızın tatsız gelmesi hiç aklımızda yoktu. Yani Gökhan Gönül'ün biraz ağrısı vardı. Oynaması bizim için iyi, ama bir komplikasyon söz konusu. Hamit bir devre oynamış, oynamasa daha iyiydi, ama oynamış artık. O da hızla iyileşmek istiyor, oynamak istiyor hepsi gibi... Gökhan Zan'ın 3-4 gündür bir gerilimi vardı. O gerginliği halletmeye çalışıyorlar. Mevlüt'ün, sakatlığının ciddi olduğunu gördük. Çünkü omzuna rakip düşmüş. Belki de omuz kemiği girdi çıktı diyorlar. Onun dışında herhangi bir şeyimiz yok."

Bir gazetecinin, "Bizler, Estonya'yı çantada keklik görüyoruz, ama sizi ve futbolcuları bu havada göremiyoruz" yorumu üzerine Terim, şu karşılığı verdi:

"Değil, çünkü olmayınca olmuyor bazen. 10-15 gün önce Brezilya ile çok iyi oynadılar. Hiçbir maç, hafife alınacak maç değildir. Özellikle bu durumlarda. Açıkçası Ermenistan da öyle, Estonya da öyle. Her türlü takımla ciddi olmak lazım. Tam konsantre olmamanın veya tam yüzde 100 ciddi olmamanın ilk baştaki 2 puan kaybını yaşadık, bir daha yaşamak istemiyoruz."

Terim, kadrodan çıkarılan Mevlüt'ün yerine forvet alıp almayacakları yönündeki soru üzerine, Mevlüt'ün yerine Tuncay, Nihat ve Sercan gibi oyuncuların bulunduğunu, Bosna maçında da Semih'in forma giyeceğini hatırlatarak, yeni futbolcu çağırmaya gerek olmadığını kaydetti.

Kendi maçlarını kazandıktan sonra Bosna'nın puan kaybetmesini bekleyeceklerini belirten Terim, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz kazandıktan sonra Bosna'nın kaybedeceğini zaten tahmin edebiliyoruz veya diliyoruz. Bir tanesi de kendi maçımız zaten. Artı İspanya ile oynayacaklar, içeride ve diğer iki maçı da dışarıda oynayacaklar. Yeter ki biz kazanalım felsefesinden gidiyoruz. Ondan sonra bakarız."