"Her sabah ben Türk'üm demek zorunda mı?"

Hüseyin Çelik, andımızın kaldırılmasıyla ilgili de "Bir çocuk her sabah 'Ben Türk'üm' demek zorunda mı' diyerek MHP'nin eleştirilerine yanıt verdi.

Her sabah ben Türküm demek zorunda mı?
03 Ekim 2013 Perşembe 14:51 tarihinde eklendi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sayın Bahçeli'nin Andımız'la ilgili şikayetleri var. Bir Türk çocuğu her sabah yemin etmek zorunda mı? Demezse Türklüğüne zarar gelir mi? Her sabah çocukları sıraya geçirip yemin ettirmenin ne manası var? Sayın Bahçeli bu andın unutulmasını istemiyorsa mesela MHP'nin her grup toplantısında kendisi söyleyip oradakiler de tekrarlayabilirler" dedi. 
 
Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çözüm sürecine Türkiye genelinde destek verildiğini ifade eden Çelik,"Halkımız çözüm sürecini destekliyorum diyor. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi dinlediğinizde ise Türkiye batmış. Siz hangi gezegenden geldiniz? Etrafınıza bir bakın. Çernobil gibi karamsarlık yayıyorsunuz. Karamsarlıklara halkın karnı toktur" dedi.
 
"SARIGÜL EŞBAŞKANLIK BEKLİYOR" 
 
Seçim sistemi ile ilgili muhalefetin açıklamalarını değerlendiren Çelik, "3 seçenek sunduk. Bunlar siyasetin acemisi. Çoğunluk sistemi getirmek istiyormuşuz. AK Parti'nin bu sistemi getirmek gibi bir durumu yok. Siyasetin cahili olanlar konuşuyorlar hayretler içinde kalıyorum. Bilmeden konuştuklarımız boşa geçer. Yüzde 10 barajı fiilen anlamını yitirmiştir. Yüzde 10 barajının pratikte faydası yok. Bugün bazı köşe yazarları yazmış. Bize eş başkan falan lazım değil. Sayın Sarıgül bekliyor işte. Kılıçdaroğlu çağırsın beraber çalışalım diyor" şeklinde konuştu. 
 
"BİR TÜRK ÇOCUĞU HER SABAH YEMİN ETMEK ZORUNDA MI?" 
 
Andımız'la ilgili yapılan eleştirilere değinen Çelik, "Sayın Bahçeli'nin Andımız'la ilgili çok büyük şikayetleri var.Bir Türk çocuğu her sabah yemin etmek zorunda mı? Demezse Türklüğüne zarar gelir mi? Andımız'ı velilerin isteğine bırakın onlar karar versin böyle konuşarak insanların değerleri ve kutsalları ile oynamayın. Sayın Bahçeli bu andın unutulmasını istemiyorsa mesela MHP'nin her grup toplantısında kendisi söyleyip oradakiler de tekrarlayabilirler"diye konuştu.

DHA