Her türlü istismara karşı 'sessiz çığlık' eylemi

CUMHURİYET Kadınları Derneği (CKD) Marmaris Şubesi üyeleri, çocuk, kadın ve can dostlarına yönelik her türlü istismarlara karşı tepki göstermek amacıyla 'Sessiz çığlık' adlı eylemi yaptı. Siyah kıyafetler giyen grup, yürüyüşün ardından siyah balonları gökyüzüne bıraktı.

Her türlü istismara karşı sessiz çığlık eylemi
04 Mayıs 2016 Çarşamba 19:19 tarihinde eklendi.
Kadın, çocuk ve hayvan istismarına dikkat çekerek farkındalık oluşturmak isteyen CKD Marmaris üyeleri, bugün siyah elbiseler içinde ellerinde siyah balonlarla bugün Atatürk Caddesi'nde buluştu. Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na kadar beş yüz metre sessizce yürüyen gruba; Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Veliler Derneği üyeleri ile Balyoz sanıklarından emekli Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı ve Kurmay Kıdemli Albay Derya Ün de destek verdi. Topluluk elbiselerinin üzerine iliştirdikleri 'Bedenimden elini çek', 'Tüm canlılara şiddete hayır', 'Kadın hakkı kendi hakkı', 'Konuşamayan canlılara zarar verme', 'Çocuklar gelecektir', 'Kadın, çocuk ve hayvan istismarlarına hayır' yazılı dövizlerle dikkat çekmeye çalıştı. Atatürk Anıtı önünde yarım saat sessizce bekleyen grup, daha sonra ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı.
 
Marmaris CKD Başkanı Cahide Çiçek, "Bu eylemin adı sessiz çığlıktır. Bugün burada basın açıklaması yapmayacağız. Tepkimizi siyah elbiselerimiz ve üzerine astığımız dövizlerle gösteriyoruz" dedi.