''Her türlü yolsuzluğu yapabilirsiniz''

Denizli'nin Acıpayam ilçesin AK Partili Belediye Başkanı Hulusi Şevkan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine, 'Her türlü yolsuzluğu, namussuzluğu, üçkâğıtçılığı yapabilirsiniz.' dediğini söylediği ortaya çıktı. Belediye meclis toplantısında Şevkan'ın bu ifadeleri tutanağa geçerken kendisi de doğruladı.

Her türlü yolsuzluğu yapabilirsiniz
29 Mart 2014 Cumartesi 13:45 tarihinde eklendi.

Acıpayam'da 2012 Mart ayındaki belediye meclis toplantısına üyeler Süleyman Telli, Sadi Kök, Hüseyin Erdem, Emel Daşıkan, Şeref Tekin, Hüseyin Ercan, Sefa Keysan, Aytekin Sami Özen, Mustafa Tekin, Muhsin Oymak ve Ahmet Akıncı katıldı. Tutanaklara göre Başkan Şevkan, toplantıdan önce işi olduğunu söyleyip vekil olarak Emel Daşıkan'ı bırakarak eve gitti. Toplantının sonuna doğru tekrar gelen Şevkan ile meclis üyeleri arasında ihaleler konusunda tartışma başladı. Belediye Meclis Üyesi Özen'in, "Şu anda kayıt devam ediyor mu? Kayıt devam etsin ki ihaleden bir şey aldığınızı kendiniz itiraf ediyorsunuz, kayıtlara geçsin." demesi üzerine mühendis Güngör Aydemir, ihale hakkında meclise bilgi verdi. Bunun üzerine Özen'in, "Geçen yılki gibi çöp kamyonlarını şirket kendisi mi getirecek?" sorusu üzerine Başkan Şevkan'ın şu sözleri kayıtlara girdi: "Yüce partimin belediyesi bana araç gereç verdi. Ankara'dan da verecekler. Başbakan dedi ki, 'İstediğin kadar çöp kamyonu veriyorum. Acıpayam'da istediğini yapabilirsin. Acıpayam'ı size emanet ediyorum. İhalelerde istediğinizi yapabilirsiniz. Her türlü yolsuzluğu namussuzluğu, üçkâğıtçılığı yapabilirsiniz.' dedi. Başbakanım."

Zaman muhabirinin, tutanaklara geçen kayıtlardaki ifadeleri kullanıp kullanmadığı sorusunu cevaplandıran Hulusi Şevkan, "Kullandım kardeşim, kullandım. Hattâ meclis tutanaklarına geçti o. Aynen kullandım. Tabii bunu size kim verdi, kim kullanıyor, kim kullanamıyor bilmiyorum. Sonuna kadar kullansınlar." şeklinde konuştu. Meclisteki konuşmasını, AK Partili arkadaşları kendisini karşılarına aldığı gerekçesiyle savunan Şevkan, şunları kaydetti: "Acıpayam Belediyesi'ndeki ihaleler, sağlıklı olarak yürütülmektedir. İhalelere ben giremem dedim. Komisyondaki arkadaşlar, kılı kırk yararak bu işi yapıyorlar. Benim arkadaşlara şimdiye kadar tavsiyem şu olmuştur: 'Yasadışı örgütleri almıyorum. Başka hiçbir şey istemiyorum. Kim hak ettiyse o kazanır.' Bana, 'Başbakan'ı kandırdın.' dediler. Ben de, 'Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı kandırabiliyorsam, oh ben acayip adamım.' dedim. Başbakan, rozet takma töreninde, 'Burayı sana emanet ediyorum.' demişti. Ben, 'Sen duymadın mı? Acıpayam'ı sana emanet ediyorum dedi. Başbakan bana zaten ne dedi?' dedim. 'Her türlü üçkâğıtçılığı, namussuzluğu yapar.' dedim. Hattâ biraz daha ileri gidiyordum, baktım bayanlar var, 'Ana avrat dümdüz gidilmesi gerekenlere git.' dedi. 'Aytekin arkadaşın hoşuna gidecek cümleler kur.' dedi. 'Hoşuna gitti mi cümleler? Böyle mi konuşayım?' dedim. Olay bu." Hulusi Şevkan, yerel seçimlerde tekrar AK Parti Acıpayam Belediye başkan adayı gösterildi. 


CİHAN