Her üç insandan biri verem mikrobu taşıyor

Yozgat Verem Savaş Dispanseri görevlileri tarafından Yozgat Özel Ergin Koleji'nde düzenlenen seminerde, öğrencilere verem hastalığı ve hastalıktan korunma yolları anlatıldı.

Her üç insandan biri verem mikrobu taşıyor
08 Ocak 2013 Salı 15:15 tarihinde eklendi, 1.151 kez okundu.

 

Yeryüzünde yaşamakta olan her üç insandan birinin verem mikrobu taşıdığı belirtildi.  
 
Yozgat Verem Savaş Dispanseri, 2-8 Ocak Verem Haftası dolayısıyla öğrencilere yönelik seminerler düzenliyor. Dispanser görevlileri Dr. Mehmet Koçak ve sağlık memuru Mustafa Ergörün ve ekibi, verem hastalığından korunmak için okulda yapılması gereken kurallar hakkında öğrencilere uyarıcı bilgiler verdi. 
 
Dr. Koçak, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumda, verem mikrobunun insan vücudunda sinsice beklediğini, mikroba karşı koruma mekanizmasının zayıf düştüğü dönemde hastalığın ortaya çıktığını vurguladı. Koçak, "Verem hasatlığından korunmak için bu hastalığı taşıyanlardan uzak durulması ve eşyalarının kullanılmaması gerekir. Dengeli ve sağlıklı beslenilmesi, sigara içilmemesi ve içilen ortamlarda bulunulmaması, yaşadığımız yerlerin temiz tutulması ve sürekli havalandırılması, ortamın güneşsiz bırakılmaması çok önemlidir." dedi.
 
Özel Ergin Koleji Müdürü Ali Acar da koleje gelerek öğrencilere verem hastalığı konusunda bilgi verdi. Yozgat Verem Savaş Dispanseri görevlilerine teşekkür eden Acar, kolej olarak bu tür etkinliklere her zaman önem verdiklerini belirtti. Acar, "2-8 Ocak Verem Savaş Haftası, okullarda düzenlenen programlarla öğrencilere anlatılıyor. Bütün hastalıklarda olduğu gibi verem hastalığında da erken tanı çok önemlidir. Böyle seminerler sayesinde öğrencilerimizin, küçük yaştan itibaren bu hastalığın önemini kavrayarak bu bilinçle yetişmesi sağlanmış olacak. Ben bu vesile ile tekrar sağlık görevlilerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

CİHAN