Her yağmurda aynı şey!

Antalya'nın Akseki İlçesi Büyükalan Köyü'nde etkili olan şiddetli yağmur sırasında yıldırım düşmesi sonucu köydeki bütün beyaz eşyalar ve Türk Telekom'a telefon santrali tamamen zarar gördü.

Her yağmurda aynı şey!
27 Şubat 2013 Çarşamba 11:22 tarihinde eklendi.

 

Her yağmurda köyü yıldırım düştüğünden şikayet eden köylüler, yağmurlu günlerde evlerini terk ediyor. Köylüler, baz istasyonu kurulduktan sonra yıldırım düşmesi olaylarının meydana geldiğini iddia etti.
 
Yağmur, kimileri için bereket anlamına gelirken Akseki'nin Büyükalan Köyü sakinleri için felaket anlamına geliyor. 34 haneli köye yağmurlu günlerde sürekli yıldırım düşüyor. Yıldırımlar nedeniyle sık sık elektronik eşyaların zarar gördüğü, ağaçların yandığı köyde yaşayanlar büyük korku yaşıyor. Geçen hafta sonu etkili yağmur sırasında köye yine yıldırım düştü. Evlerde prize takılı tüm elektronik eşyalar zarar görürken, köydeki Türk Telekom'a ait santral de yandı. İletişim hatlarının zarar gördüğü köye bir gün süreyle de elektrik verilemedi. Köylüler, yıldırım korkusuyla yağmurlu günlerde evlerini terk ederek komşu köylerdeki akrabalarının yanına gidiyor. Bazı köylüler ise yağmurlu günlerde yaptıkları naylon çadırlarda kalıyor.
 
Büyükalan Köyü'nün 10 yıllık muhtarı Mustafa Güven, köye baz istasyonları yapıldıktan sonra yıldırım düşmeye başladığını söyledi. 34 haneli köyde 135 kişinin yaşadığını anlatan Güven, bulutlu ve yağmurlu günlerde tedirgin olduklarını belirtti. Köyde çok sayıda tarihi düğmeli evin bulunduğunu vurgulayan Güven, yıldırımlar nedeniyle insan yaşamı ve tarihi evlerin risk aldığını kaydetti.
 
ELEKTRONİK EŞYALAR BOZULDU
 
Köy sakinlerinden Hüseyin Değirmenci ise yıldırıma baz istasyonlarının neden olduğunu iddia etti. Yıldırım nedeniyle evindeki buzdolabı, televizyon ve uydu alıcısının zarar gördüğünü anlatan Değirmenci, "Hiçbiri çalışmıyor. Hayatımız tehlikede. Yağmur yağdığında tedirgin oluyoruz. Her yağmur sonrasında yıldırın nedeniyle yangın çıkıyor. Son düşen yıldırımda Türk Telekom'a ait santral yandı. Evlerimizin yanmasından korkuyoruz. Bir an önce önlem alınsın" diye konuştu.
 
KÖY KONAĞI DA YANDI
 
Köy sakinlerinden 80 yaşındaki Mustafa Güven ise köye ilk yıldırımların Ağustos 2012'de düşmeye başladığını söyledi. Köyde daha önce hiç yıldırım düştüğüne şahin olmadığını vurgulayan Güven, "Baz istasyonları ağustosta kuruldu. Bundan sonrada yıldırımlar düşmeye başladı. İki defa evimdeki televizyon yandı. Yıldırım nedeniyle Köy Konağı'nda yangın çıktı" dedi.
 
NAYLON ÇADIRDA BEKLİYORUZ
 
Köyün eski muhtarı Mehmet Ali Petek ise şöyle dedi:
 
"Bulutlu havalarda korkudan evde kalmıyoruz. Evimdeki televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve uydu alıcısı yandı. Can korkusuyla yağmurlu günlerde naylon çadırların altında havanın açmasını bekliyoruz. Baz istasyonları kurulduktan sonra yıldırım düşmeye başladı. Bu baz istasyonlarının taşınmasını ya da yıldırım düşmesini önleyecek önlemler alınmasını istiyoruz."

DHA