'Her yer Taksim' sloganına müdahale

Zonguldak'ın Çatalağzı Beldesi'nde, Çatalağzı Termik Santrali'nin (ÇATES) özelleştirilmesine karşı İşçi Partisi'nin düzenlediği yürüyüşte, 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganı atılmasına, İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey tepki gösterdi. Özbey'in müdahalesiyle sloganın tekrarlanması önlendi.

Her yer Taksim sloganına müdahale
28 Eylül 2013 Cumartesi 18:31 tarihinde eklendi.
 
İşçi Partisi, beldedeki ÇATES'in Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca Özelleştirme programına alınmasını protesto etti. Belde girişinde toplanan partililere az sayıda belde sakini de destek verdi. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey'in de yer aldığı yaklaşık 150 kişilik grup, ellerindeki Türk bayrakları, parti bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüdü.

Kalabalık, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Çates vatandır satılamaz', 'Şartel inecek hükümet gidecek' sloganları atarken, belde merkezine gelindiği sırada, grubun önündeki parti minibüsünden, 'Her yer Taksim, her yer direniş' sloganının anonsu yapıldı.

Grubun da bir kez tekrarladığı slogana Hasan Basri Özbey tepki gösterdi. Özbey'in müdahalesiyle sloganın tekrarlanması önlendi. Grup, fabrika önüne kadar sloganlarla yürüdü.
 
İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Hasan Basri Özbey, buradaki basın açıklamasında, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına göre ÇATES'in 2015'e kadar satılacağını belirterek, şöyle konuştu:
 
"ÇATES Cumhuriyettir, ÇATES vatandır, Cumhuriyet'in değerleridir. ÇATES'in satılması işçilerin köleleştirilmesidir. Bugüne kadar yapılan özelleştirmeler sonucunda bir tane işçisinin yüzü gülmemiştir. Binlerce, on binlerce işçi işsiz kalmıştır.

ÇATES'in satılması hepimiz için işsizlik, ÇATES'in satılması Zonguldak esnafının ölümü demek. ÇATES'in satılması TTK'nın yok edilmesi demektir. İşte bunun için ÇATES'i sattırmayacağız."
 
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş, basın açıklamasıyla sona erdi.

DHA