"Her zaman en yükseği hedefleyin"

Vestel'in Özyeğin Üniversitesi'yle yürüttüğü Yönetici Yetiştirme Programı ve Teknoloji Akademisi mezuniyet töreninde konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yeni mezunlara "İleride hep hayal kurun ama hayalci olmayın. Her zaman en yükseği hedefleyin" tavsiyesinde bulundu.

Her zaman en yükseği hedefleyin
16 Ağustos 2013 Cuma 20:04 tarihinde eklendi.
Vestel'in Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde yürüttüğü Yönetici Yetiştirme Programı ve Teknoloji Akademisi yeni mezunlarını verdi. Vestel'in genç yeteneklerine yönelik üçüncü dönemini tamamlayan Vestel Yönetici Yetiştirme Programı'ndan 27, ilk dönemini tamamlayan Vestel Teknoloji Akademisi'nden 32 çalışan olmak üzere toplamda 59 kişi mezun oldu.

Swissotel Büyük Efes'te düzenlenen diploma törenine Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Özyeğin Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Esra Gençtürk katıldı.
 
"ODAK NOKTAMIZ İNSAN'
 
Mezuniyet töreninde konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye'de sanayi ve üniversite işbirliğinin gelişmeye başladığını söyledi. Vestel'in tüm çalışmalarında insanı odak noktasına aldığını söyleyen Zorlu, "Her zaman dediğimiz gibi insan, insan, insan. İnsansız hiçbir şey olamaz. İnsansız uçak yapıyoruz ama onu da insan yapıyor.

Ülkemize, kurumumuza faydalı olmak istiyorsak her zaman sistem içinde ve kısa vadeli değil uzun vadeli düşünmeliyiz. Ben Ahmet Nazif Zorlu olarak kısa vadeli bir fabrika kurmadım. Kurarken dedim ki en az yüzde 50 ihracat yapacak şekilde bu fabrikaları dizayn edeceğiz. Tekstil fabrikalarında yüzde 50 ihracattan aşağı düşmüyoruz.

Vestel'i almamdaki en büyük etken 1990'lı yıllarda 100 milyon dolar ihracat yapmasıydı. Aldığımızda 360 bin televizyon üretmişti. Bugün 117 milyonuncu televizyonu üretiyoruz. Şimdi senede 10 milyon televizyon üretiyoruz. Bugün Vestel City mega fabrikalar arasına girdi. 1 milyon metrekare kapalı alanda 30 milyon cihaz üretecek kapasiteye sahibiz" dedi.
 
"ORTAK AKLI KULLANALIM'
 
Ortadoğu'nun karışık durumuna dikkat çeken Zorlu, "Her zaman ülkemiz, ailelerimiz önce gelecek. Gençlerimize iş bulmamız lazım. Onlara iş bulamazsak, Ortadoğu'nun hali ortadadır. Oradakiler eğitilmedikleri için de birbirlerini yiyorlar. Bizim ortak aklı iyi kullanmaya ihtiyacımız var. Bizim kurumlarımız artık bu ülkeye mal olmuştur. Artık bu ülkenin malıdır. Bir taş üstüne taş koyarsak o kadar istihdam yaratacağız, o kadar da ihracat yapacağız" diye konuştu.
 
"EN YÜKSEĞİ HEDEFLEYİN'
 
Türkiye'nin ciddi bir potansiyeli olduğunu ve genç nüfusunu değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Zorlu, ortak akılla Türkiye'nin Avrupa'nın Uzakdoğu'su olabileceğini belirtti. Vestel'in 60'ıncı yıl sloganının 'Daha daha çok yapmak ve daha daha ileri gitmek' olduğunu söyleyen Zorlu, "Yapamazsak daha iyi yapan gelir. Bizi de ırgat gibi çalıştırır. Gelecek sizlersiniz. Yeniliklere açık olun. Dünyanın her yerine gitmemiz lazım. İleride hep hayal kurun ama hayalci olmayın. Her zaman en yükseği hedefleyin" dedi.
 
VESTEL'DEN AKILLI TELEFON
 
Bu senenin sonunda akıllı telefonu piyasaya çıkartacaklarını belirten Zorlu, Türk insanı ve mühendisinin aklı ile yaptıkları akıllı tahtalar için Fatih Projesi'nde Çinli rakiplerinin yarı fiyatını verdiklerini söyledi. 85 bin akıllı tahtayı okullara kurduklarını, önümüzdeki günlerdeki yeni ihaleler için hazırlandıklarını ifade eden Zorlu, "Yeni ihaleleri de alacağız. Dersimize iyi çalışıyoruz. İnanmak işin yüzde 50'si hatta yüzde 60'ıdır" dedi.
 
YENİ OLANAKLAR SUNUYORUZ
 
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, bu yıl ilk mezunlarını veren Vestel Teknoloji Akademisi ile makina, elektrik-elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendislerine Özyeğin Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim görme olanağı sunduklarını söyledi.

Konuşmalar ardından Vestel Yönetici Yetiştirme Programı'ndan mezun 27 ve ilk dönemini tamamlayan Vestel Teknoloji Akademisi'nden mezun olan 32 çalışan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun elinden diplomalarını aldı.

DHA