Hergün en az bir kitap okuyor

Kitap okumaya Jeff Kinney’in ünlü çocuk kitabı ‘Saftirik Saftirik Greg’in Günlüğü’ ile başlayan Alperen Safa Güneş, çok okumasının derslerinde başarısını artırdığını belirtiyor.

Hergün en az bir kitap okuyor
08 Nisan 2014 Salı 11:02 tarihinde eklendi.
9 yaşında olmasına rağmen iyi bir kitap okuyucusu olan Güneş, günde en az bir kitap okuyarak yaşıtlarına örnek oluyor. Akranları sokakta top oynayıp, televizyon karşısında zaman geçirirken o kitaplarla haşır-neşir. Kitap okumanın anlama ve daha çabuk kavramasına yardımcı olduğunu ifade eden Güneş, kendi gibi bütün öğrencilerin de kitap okumasını tavsiye ediyor. 
 
Bursa Merkez Osmangazi ilçesi Tophane İlkokulu üçüncü sınıfta okuyan Güneş, kitabın kendisi için bir eğlence niteliğinde olduğunu dile getiriyor. Kentte en çok okuyanlar listesine girdiği için birçok platformda ödüllendirilen Güneş, kitap okumayı çok sevdiğini anlatırken, “Kitap olmazsa canım sıkılıyor. Eğlence kaynağım gibi o benim. Bir dakika kitap okumasam canım sıkılıyor. En çok kitap okumayı seviyorum.” diyor.
 
Günde ortalama 3 kitap okuduğunu anlatan Güneş, şunları söylüyor: “Bunun aksine çok az televizyon seyrediyorum. Daha çok eğlenceli programları seyrediyorum. Futbol da oynuyorum ama en çok kitaba zaman ayırıyorum.”
 
Okumaya ‘Saftirik’ kitapları ile başladığını anlatan Alperen Safa Güneş, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Ailemde de ağabeylerim var okuyan, onlardan da öğrendim. İlk okuduğum kitap ise Saftirikti. En çok ta onu seviyorum. Arkadaşlarıma da kitap okumalarını tavsiye ederim. Çünkü hem okumam daha hızlı oluyor, hem de başarıma da büyük katkısı oluyor. Derslerimin hepsi 5, sınavlarda da bu nedenle birinci oluyorum. Kitap okumak başarımı artırıyor.”

CİHAN