"Herkes çok dikkatli olmalı"

Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen ve Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Metin Keçeli, UEFA'nın Fenerbahçe ve Beşiktaş kulübüne verdiği cezaları ve CAS'ın cezalarla ilgili yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdiler.

Herkes çok dikkatli olmalı
19 Temmuz 2013 Cuma 22:13 tarihinde eklendi.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki Gündoğan Beldesi'nde Serhat Ilıcak Kültür Merkezi'nde düzenlenen 7. Yarımada Briç Turnuvası'nda bugün dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Törene katılan Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen ile Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden Metin Keçeli, her iki takımın UEFA'daki son durumlarını değerlendirdi.
 
KEÇELİ: "BEŞİKTAŞ İÇİN KONUŞUYORUM, KESİNLİKLE CEZA KALKACAK"
 
Sürpriz bir şekilde üç gün önce Beşiktaş'ın cezasının onandığını hatırlatan Metin Keçeli, "Ben neredeyse UEFA'ya kafa tutacaktım. O kadar şiddetle kabul etmiyordum. Ama dün öğleden sonra gelen yeni karar Beşiktaşlıları sevindirdi. Yeniden Beşiktaş'ın kendine olan güveninin, büyüklüğünün ortaya çıkacağını bilmemizden dolayı dün öğleden sonra aldığımız bu haber, inanın benim Beşiktaş hayatımda aldığım en sevindirici haberdi. Beşiktaş her zaman büyük oynar.

Bunun en güzel örneğini geçen yıl verdi. Bir yığın sakatlık, kadronun dağılması, inanılmaz maddi sorunlara rağmen Samet Aybaba bir takım kurdu, kimsenin tanımadığı çocuklarla şampiyonluğu bile zorladı. Takım olmanın ne demek olduğunu ortaya koydu. Bunun tekrarını bekliyoruz. Beşiktaş için konuşuyorum, kesinlikle ceza kalkacak. 'Beşiktaş'ın cezası onandı' şeklindeki haberlerin çok yanlış olduğu kanaatindeyim. Bundan kurtulacağız" diye konuştu.
 
ŞEN: "CAS'IN ÖNÜNDE NASIL HAKSIZLIĞA UĞRADIĞIMIZI PROFESYONELCE ANLATMALILAR. O ZAMAN BİZ VE BEŞİKTAŞ KULÜBÜ CEZA YEMEKTEN KURTULABİLİRİZ"
 
Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen ise, şunları söyledi:
 
"CAS'ın Fenerbahçe'nin durumunu acil durum kategorisine alarak karar vermesinin nedeni, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği cezaları tahkim bozarsa, iki kulübün UEFA'ya çok büyük tazminat davası hakkı doğar. Bu karar, kendisinden emin olmayan UEFA'nın teklifi ile alındı. UEFA, bizim kulüplerin avukatları ile bir araya gelerek, 'Acil duruşmaya ve mahkemeye var mısınız?' diye sordu. Bizim avukatlar da, 'Varız' dedi. O zaman 21-22-23 Ağustos'ta eleme maçlarınızı oynayın, CAS mahkemesinde görülecek davada eğer ki UEFA haklı bulunursa, o zaman Tahkim Kurulu'nun verdiği ceza onaylanır.

Öyle olursa kulüplerin yapacağı, diyeceği hiçbir şey kalmaz. Zaten en son merci o, başka gidecek kapı yok. Bu alınan sonuç çok önemli bir başarıdır. Burada bizim avukatların başarısını tebrik ediyorum. Burada bir şeyin dikkatini çekmek istiyorum. Fenerbahçe, Tahkim Kurulu'na gittiğinde 5 maç ile suçlanırken, orada önlerine 3 maç daha çıktı. O maç tesadüfen çıkmadı.

Bugüne kadar bu konuda konuşmadım, ilk kez açıklıyorum. UEFA bunu planlı yaparak, o üç maçı ortaya çıkardı. O gün yürütmeyi durdurma kararı çıkacağı belliydi, o nedenle İspanyol müfettiş o 3 maç ile de ilgili ceza talebinde bulunacak. Burada bizim avukatların dikkatini çekiyorum. Disiplin Komitesi önünde ve de Tahkim Kurulu'nda yaptıkları savunmayı da CAS önünde yapmasınlar.

Çünkü o savunma başarılı olmadı. CAS'ın önünde nasıl haksızlığa uğradığımızı profesyonelce anlatmalılar. O zaman biz ve Beşiktaş Kulübü ceza yemekten kurtulabiliriz" ifadelerini kullandı.
 
"BU BİR AYDA HERKES ÇOK DİKKATLİ OLMALI"
 
Şen, önümüzdeki bir ay içinde herkesin çok dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Önümüzdeki bir ay içerisinde 28 Ağustos'a kadar geçen sürede, kulüp başkanları başta olmak üzere Aziz Yıldırım ve Fikret Orman, yöneticiler ve taraftarlar, o güne kadar oynanacak maçlarda, UEFA'nın aleyhine, yetkililerin ve Şener Erzik'in aleyhine, CAS hakimlerinin aleyhine hiçbir şekilde provoke edici sözler söylemesinler. Slogan atmasınlar, çok sakin olsunlar. O zaman bir avukat kadar görev yapmış olurlar."
 
Ali Şen ayrıca, Salzburg maçını Fenerbahçe'nin rahat geçeceğini belirtip, "İçinde bulunduğumuz durum futbolcularımızı motive edecektir. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadan turu geçeriz" dedi.

DHA