Herkes o golü izledi

Turkcell: ‘Cep’ten 49 milyon gol izlendi, Bobo’nun Fener’e attığı rekor kırdı

Herkes o golü izledi
30 Aralık 2010 Perşembe 10:20 tarihinde eklendi, 1.758 kez okundu.

 

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Türk halkının 3G teknolojisine çok alıştığını belirterek, “Turkcell Mobil TV’den 42 milyon dakika TV izlendi. Yaklaşık 49 milyon gol görüntüsüne bakıldı. Geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 3-0 yendiği maçta Bobo’nun attığı gol izlenme rekoru kırdı” dedi.
 
Türk halkı, ‘cep’ kurdu oldu. Teknolojik gelişmelere çabuk ayak uyduran tüketiciler, 3G sayesinde cep’ten film ve maç izleme, şarkı indirme gibi eğlence aktvitilerinin adeta abonesi haline geldi.
 
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, 3G’nin yeni iş alanları yarattığını belirterek, Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun özellikle 3G ve sonrasındaki düzenlemelerden dolayı sektöre güç kattığını söyledi.
 
“Türkiye, 3G’yi çok sevdi” diye konuşan Öztürkler, şu bilgileri verdi: “Turkcell Mobil TV’den 42 milyon dakika TV izlendi. En çok izlenen dizi Ezel ve kanal; ATV oldu. Gncplay ile 14 milyon şarkı cepten dinlendi, en çok dinlenen şarkı Shakira’nın Waka Waka’sı. Yaklaşık 49 milyon gol görüntüsü izlendi. Geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 3-0 yendiği maçta Bobo’nun attığı gol izlenme rekoru kırdı. İstanbul, Ankara ve Bursa ilk üçte olmak üzere toplam 3.7 milyon adet lokasyon bilgisi sorgulandı.
 
Mobil ödeme yüzde 280 arttı. Turkcell Uygulama Dükkanı’ndan 15 milyon uygulama indirildi. Mobil İmza ile 3.6 milyon işlem yapıldı, 4 milyondan fazla kullanıcı hava durumu sorguladı.”
 
Fiyat düştü, konuşma arttı
 
Koray Öztürkler, kullanılan dakika başına fiyatların geçen yıla oranla yüzde 30, brim data başına da yüzde 77 düşmesine karşın, abone başına aylık konuşma süresinin yüzde 33 ve kullanıcı başına aylık ortalama mobil internet kullanımının yüzde 343 arttığını kaydetti. Buna göre, geçen yıl 149 dakika olan abone başı aylık ortalama konuşma süresi 197 dakikaya ve 26 Mb olan aylık ortalama mobil internet kullanımı da 115 Mb’ye yükseldi.
 
Öztürkler, seste 2010’un üç çeyreğinde 43.1 milyar dakika görüşüldüğünü, son 12 ayda 48.4 milyon görüntülü konuşma yapıldığını, 71.5 milyar adet SMS ve 63.8 milyon adet MMS atıldığını bildirdi. Öztürkler, 65 marka ve 95 kampanya ile 5.3 milyon Turkcell’in toplam 88 milyon liralık indirim avantajı yakaladığını söyledi.
 
Turkcell yeni yılda Çin’de ofis açacak
 
Koray Öztürkler, Çin’de iletişim ofisi açacaklarını ve en yeni cihazları çok daha uygun fiyatlarla Turkcell’lilerle buluşturacaklarını söyledi. Öztürkler, Çinli bir üretici ile Turkcell’e özel 3G uyumlu T10 modeli cep telefonu ürettiklerini ve bu cihazın büyük ilgi gördüğünü belirtti.
 
SIM kartıyla tarla otomatik sulanabilir
 
Bir SIM kartın abone için zarftan çıkarılmasının maliyetinin 55 lira olduğunu belirten Koray Öztürkler, ses-data vergisinin ayrılması ve data fiyatının düşürülmesi ile devletin daha fazla vergi geliri sağlayabileceğini söyledi. “Tarlaya gömülü olan ve içinde SIM kart bulunan bir cihaz, toprağın nemi düşünce SMS atarak sulama cihazının otomatik olarak sulamaya başlamasını sağlayabilir” diyen Öztürkler, “Biz makineden makineye konuşan SIM kartının vergisini düşürebilirsek çok fazla cihaz satılabilir ve bu yolla devlet daha çok vergi toplayabilir” dedi.
 
2010’un yatırım şampiyonu olduk
 
Koray Öztürkler, 2004-2010 yatırım toplamının 6.3 milyar lira olduğunu, 2010’da yapılan toplam yatırımın 796 milyon TL’yi bulduğunu söyledi. Öztürkler, “Turkcell 2010’da yatırım şampiyonu oldu” dedi. Öztürkler, Ukrayna, Beyaz Rusya, Kazakistan, Moldova, Gürcistan, Azerbaycan ve KKTC gibi yerlerde de ortaklıkları ve doğrudan yatırımları olduğunu hatılattı.