Herkesin cebinde telefon var!

Interpress’in Türkiye İstatistik Kurumu verilerini inceleyerek elde ettiği sonuçlara göre hanelerde bilişim teknolojileri bulunma oranlarına bakıldığında bireylerin yüzde 97,8’inde akıllı /cep telefonu bulunduğu belirlendi.

Herkesin cebinde telefon var!
21 Ağustos 2017 Pazartesi 15:04 tarihinde eklendi, 2.253 kez okundu.

Interpress’in Türkiye İstatistik Kurumu verilerini inceleyerek elde ettiği sonuçlara göre hanelerde bilişim teknolojileri bulunma oranlarına bakıldığında bireylerin yüzde 97,8’inde akıllı /cep telefonu bulunduğu belirlendi. Bunu yüzde 36,7 ile taşınabilir bilgisayar (Dizüstü-Netbook), yüzde 29,7 ile tablet bilgisayar, yüzde 28,5 ile internete bağlanabilen (Smart) TV ve yüzde 20,3 ile masaüstü bilgisayar takip etti. Sabit hatlı telefon sahibi hane oranı yüzde 20,2 olurken, dijital fotoğraf makinası ve kamerası olanların oranı ise yüzde 18,5 olarak tespit edildi. Yüzde 17,8’imizin evinde ise DVD/VCD bulunduğu görüldü.

 

Her dört kişiden biri internet üzerinden alışveriş yapıyor…

 

İnternet üzerinden kişisel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı yüzde 24,9 olurken bu oranın bir önceki yıl yüzde 20,9 olduğu belirlendi. İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin son on iki aylık dönemde yüzde 62,3'ü giyim ve spor malzemesi, yüzde 25,3’ü ev eşyası (Mobilya, oyuncak, beyaz eşya vb.), yüzde 24,1’i seyahat bileti, araç kiralama, yüzde 21,9’u gıda maddeleri ile günlük gereksinimler ve yüzde 19’unun ise elektronik araçlar (Cep telefonu, kamera, radyo, TV, DVD oynatıcı vb.) satın aldığı tespit edildi. Ayrıca Medya Takip Ajansı Interpress’in yılbaşından bu yana yapmış olduğu incelemeye göre yazılı basın ve internette “Bilişim Teknolojileri” ile ilgili 12 bin 715 haber çıktığı tespit edildi.