'Hesap acıtmayacak' haberi Acıbadem'i isyan ettirdi

Vurulduktan sonra mucizevi şekilde hayata dönen İbrahim Tatlıses ile ilgili dün çıkan bir haber Acıbadem Hastanesi'ni isyan ettirdi

Hesap acıtmayacak haberi Acıbademi isyan ettirdi
21 Mart 2011 Pazartesi 17:00 tarihinde eklendi, 1.680 kez okundu.

 

Acıbadem Hastanesi'nden büyük tepki gören haberde, "Tatlıses'in vurulması, Acıbadem Hastanesi için sürpriz reklam oldu. Bunu fırsat bilen yöneticiler, ünlü türkücüye 'Adımızı göster, tek kuruş ödeme' teklifinde bulundu" iddiasında bulunuluyordu. 
 
Acıbadem Sağlık Grubu'ndan bugün iddialara ilişkin olarak şu açıklama geldi: 
 
“Hesap Acıtmayacak” başlıklı haberde Acıbadem Maslak Hastanesi ve yöneticileriyle ilgili asılsız iddialar yer almıştır. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yol açabilecek bu haberle ilgili Acıbadem Sağlık Grubu’nun açıklaması aşağıdaki gibidir, dikkate alınmasını rica ederiz.
 
• Sağlık hizmetinde ‘reklam amaçlı hizmet’ tarzında bir yaklaşım söz konusu olamaz! Acıbadem Maslak Hastanesi, Acıbadem Sağlık Grubu’nun 11 genel amaçlı hastanesinden biridir. Acıbadem Sağlık Grubu, özel sağlık hizmetinde uluslar arası standartlarda ve JSI onaylı olarak tüm hastalarına aynı kalitede sunduğu sağlık hizmetleriyle bilinmektedir. Doğal olarak, sağlık hizmetlerinde hastaların üzerinden reklam yapılmasını kurum olarak tamamen etik dışı olarak değerlendirmektedir.
 
• İbrahim Tatlıses’e reklam karşılığında bedelsiz tıbbi hizmet verildiği bilgisi asılsızdır! Haberde iddia edilen ve haberin spotunda vurgulanan “Tatlıses’in vurulması, Acıbadem Hastanesi için sürpriz reklam oldu. Bunu fırsat bilen yöneticiler, ünlü türkücüye ‘adımızı göster, tek kuruş ödeme’ teklifinde bulundu” şeklinde verilen bilgiler tamamen asılsızdır. Kaldı ki, haber kendi içinde çelişkili bilgiler içermektedir. Çünkü yüksek hayati riskle hastanemize gelen ve hala yoğun bakım servisinde tedavisi süren sanatçıyla böyle bir anlaşmanın yapılabilmesi, şu aşamada tıbbi olarak da da mümkün değildir.
 
TERLİKTEN PİJAMAYA HER YERE İSİM
 
•Sayın Tatlıses’in tıbbi hizmet bedelleri, sanatçının özel sağlık sigortası tarafından karşılanmaktadır! Haberde “Kameraların, fotoğraf makinelerinin sürekli izlediği hastane, böyle sürpriz bir reklamla adını duyurunca yönetim de kolları sıvadı. Ünlü türkücüyü ‘Tek kuruş ödeme’ diyen hastane yönetimi bunun karşılığında yatağından yorganına, terliğinden pijamasına kadar her eşyada kendi adlarının yazmasını teklif etti. Tedavi masraflarının, şimdilik yaklaşık 300 bin lirayı bulduğu, bu teklife de sıcak bakıldığı öğrenildi” şeklinde verilen bilgilerin de gerçekle hiçbir bağlantısı yoktur.
 
Öncelikle, İbrahim Tatlıses’in hastanemize geldiği ilk andan bu güne ne şahsına ne de aile yakınlarına böyle bir teklifte bulunulmamıştır. Haberde belirtilen ‘her eşyada Acıbadem adının yazması’ yönünde verilen bilgiler tamamen yanlış olup, hastanedeki eşyaların üzerinde Acıbadem logosunun bulunmasına dair uygulama halihazırda, rutin bir uygulamadır. Dolayısıyla bu uygulama sadece İbrahim Tatlıses için değil, hastanemizde hizmet alan tüm hastalarımız için rutin olarak sunulmaktadır; yani hastanede kullanılmak üzere hastalarımıza sunduğumuz eşyalarda Acıbadem markası halihazırda yer almaktadır.
 
ZATEN ÖZEL SAĞLIK SİGORTASI VAR
Ayrıca İbrahim Tatlıses’in özel sağlık sigortası vardır ve hizmet bedeli sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır; hizmet bedelinin karşılanması şu aşamada Sigorta şirketi ve Acıbadem Maslak Hastanesi yönetimi arasında yürütülen iletişim sürecine tabiidir.
 
• Haberde belirtilen hizmet bedelleri yanlıştır! Haberde bahsedilen ‘Masrafı şimdilik 300 bin lira’ spotunda ve ‘işte ortalama tarife’ başlıklı kutuda belirtilen hizmet bedelleri yanlış bilgilerle oluşturulmuştur.
• Yanlış hastane görseli kullanılmıştır... Haberde İbrahim Tatlıses’in söz konusu tedavisi Acıbadem Maslak Hastanesi’nde sürdürülmesine rağmen, haberde kullanılan görsel Acıbadem Adana Hastanesi’ne aittir.