"HES'in yapılmaması için her şeyi yaparız"

Karabük'ün yenice İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Çaylı, ilçedeki kanyon üzerine kurulması planlanan Hidro Elektrik Santrali (Hes) projesine karşı olduklarını, yapılmaması için her şeyi yapacaklarını söyledi.

20 Eylül 2014 Cumartesi 18:29 tarihinde eklendi.
Bu yıl 21'incisi düzenlenecek Zümrüt Yenice Kültür ve Sanat Festivali tanıtım toplantısında gazetecilere açıklama yapan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Şeker Çayı'nın geçtiği Şeker Kanyonu üzerinde kurulması gündemde olan HES projesinin kanyona zarar vereceğini söyledi.
 
Yenice İlçesi'ni doğa turizmi noktasında Şeker Kanyonu ile tanıttıklarını belirten Belediye Başkanı Zeki Çaylı, şöyle dedi:
 
"Şeker Kanyonu, ilçemizin olmazsa olmazı. Bu dere üzerine yapılacak HES projesine İl Genel Meclisi üyesi arkadaşlarımızla, halkımızla birlikte karşı çıkarak engellenmesini istiyoruz. Buraya karar verecek, Hes yapılmasını onaylayacak sayın Valimiz, İl Genel Meclisi Başkanı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri dahil herkes bilsin ki Yenice, Şeker Kanyonu ile var.

Gerekiyorsa, Karabük ve Yenice'de yaşayan yaklaşık 42 bin kişi buraya dizilir, o gelecek olan şirket yetkilileri onları çiğner, ezer ondan sonra buraya Hes'i yapar. Bu konuda çok ciddiyiz. Hes'in yapılmaması adına her şeyi yapmaya hazırız. Yenice'nin geleceği doğa ise ve doğa da burada ise bunun heder edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz."

DHA