Heyet yeniden Kandil'e gidecek

PKK'nın çekilmesi için BDP heyeti yeniden Kandil'e mektup götürecek

Heyet yeniden Kandile gidecek
16 Nisan 2013 Salı 11:58 tarihinde eklendi.

 

Terör sorununun çözümü için İmralı ile başlatılan çözüm süreci kapsamında PKK'nın geri çekilmesi tartışması yapılırken, BDP heyetinin İmralı'dan yazılan ve şu anda Adalet Bakanlığı'nda olan Abdullah Öcalan'ın mektubunu yeniden Kandil'e götüreceği ve PKK'nın cevabından sonra Öcalan'ın geri çekilme ile ilgili çağrı yapacağı belirtildi.
 
İmralı Cezaevi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan ile hafta sonu görüşmeye giden BDP Grup Bakanvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder, yaptıkları açıklamada Öcalan'ın PKK'lıların sınır dışına çekilmesi ile ilgili süreci 1 hafta veya 10 gün içerisinde yapacağı çağrı ile başlatacağını duyurmuştu. Geri çekilme konusunda yasal güvence isteyen ve kaygılarını Kandil'den yazıp BDP lideri Selahattin Demirtaş'a verdikleri mektup ile Abdullah Öcalan'a ileten PKK yöneticilerine, Öcalan'ın bir maktup yazdığı ve mektubu 14 Nisan'da İmralı'ya BDP heyetinin yaptığı son ziyaret sırasında Adalet Bakanlığı yetkililerine teslim ettiği belirtildi. 
 
Öcalan'ın Kandil'e yazdığı ve Adalet Bakanlığı'nda olan üçüncü mektupta, geri çekilme ile ilgili dağ kadrosunun kaygılarını gidermeye çalıştığı belirtildi.
 
BDP HEYETİ YENİDEN KANDİL'E GİDECEK
 
BDP'den bir heyetin, 1-2 gün içerisinde Adalet Bakanlığı'nda bulunan mektubu alarak yeniden Kandil'e götürmek için Kuzey Irak'a gideceği belirtilirken, Kandil'in cevabınında yine aynı heyet tarafından İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'a götürüleceği öğrenildi. Kandil'e yazılan 3'üncü mektubun cevabının İmralı adasına gelmesinden sonra Öcalan'ın kendisini ziyaret edecek olan BDP heyeti aracılığı ile geri çekilme çağrısını yapacağı ve çağrısında çekilme ile ilgili kamuoyu tarafından bilinmesi gereken takvim ve bazı detayların açıklanacağı öğrenildi.

DHA