''Hiçbir Hükümet yetkilisi cenazeme gelmesin''

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK ’lıların yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, polis memurları Akif Hatunoğlu, Mehmet Hüseyin Balta ve Ahmet Akalın şehit oldu.

Hiçbir Hükümet yetkilisi cenazeme gelmesin
04 Eylül 2015 Cuma 11:00 tarihinde eklendi, 1.114 kez okundu.
Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK ’lıların yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, polis memurları Akif Hatunoğlu, Mehmet Hüseyin Balta  ve Ahmet Akalın şehit oldu. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre Şehit Polis Memuru Akif Hatunoğlu’nun cebinden vasiyeti çıktı. Hatunoğlu, Tekir yaylasındaki baba evinin bahçesine gömülmeyi istediği vasiyetinde hükümetten kimsenin cenaze törenine katılmadığı yazıyordu. 
 
ACI VASİYET: GELMESİNLER
 
Şehit Akif Hatunoğlu’nun inşaatlarda sıvacılık yapan babası Hasan ile annesi Sebiha Hatunoğlu ise acı haberi yaylada aldı. Adana’nın Sarıçam ilçesi Esentepe Mahallesi’ndeki tek katlı evde oturan Hatunoğlu Ailesi’nin Pozantı ilçesinin Tekir Yaylası’nda oldukları belirtildi. Sebiha adında 1.5 yaşında bir kızı bulunan ve eşi Semra Hatunoğlu ikinci çocuğuna hamile olan polis Akif Hatunoğlu’nun cebinden vasiyeti çıktı. Hatunoğlu, Tekir yaylasındaki baba evinin bahçesine gömülmeyi istediği vasiyetinde, “Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme (Vali, milletvekili, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı vs.) Neden diye sormayın…. Çünkü onlar uyuduğu için bunca şehitler verildi” demiş. Ancak bu yazının şehit Hatunoğlu’nun vasiyeti olup olmadığı kesinlik kazanmadı. Mardin’deki yetkililer şehit polisin eşyası arasında sözkonusu bilgisayar çıktısının olmadığını belirtirken, babası ve eşi de vasiyetten haberdar olmadıklarını söyledi. Hatunoğlu’nun cenazesi bugün Buruk Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde toprağa verilecek.
 
İSTANBUL'DA SALDIRIDAN SON ANDA KURTULMUŞ
 
Şehit olan polis Akif Hatunoğlu 3 yıl önce İstanbul’da saldırıdan son anda kurtulmuştu. Hatunoğlu’nun Gaziosmanpaşa’da yemek yerken DHKP-C tarafından şehit edilen Zekeriya Yurdakul’un ekip arkadaşı olduğu, olay sırasında nişanlısını görmek için hastaneye girdiği ve saldırıyı kıl payı atlattığı belirlenmişti. Şehit Hatunoğlu’nun polislerin şehit edilmesine tepki olarak, siyah zemin üzerine, “Sessiz olun, polisler şehit oluyor; vicdanı olmayanlar... Huzur içinde uyumaya devam edin, siz bilmezsiniz ama bizler, sizin için şehit olmaya devam ederiz” mesajı yazdığı belirlerdi.