"Hiçbir korkum,endişem yok"

Fener Rum Patriği Bartholomeos, her şeyden önce Yüce Allah'ın, ondan sonra da devletin emniyet mensuplarının kendilerini gayet iyi koruduğunu belirtti.

Hiçbir korkum,endişem yok
11 Mayıs 2013 Cumartesi 13:38 tarihinde eklendi.

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine, belediye tarafından restore edilerek kültür merkezi haline getirilen eski kilisenin açılışı için gelen Bartholomeos, belediyeyi ziyaret etti.

Belediye Başkanı Enis İşbilen tarafından karşılanan Bartholomeos, çıkışta bir gazetecinin, "Size suikast hazırlığında olan bir kişi yakalandı. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?" sorusuna karşılık, buna ehemmiyet vermediğini söyledi. Her şeyden önce Yüce Allah'ın, ardından da devletin emniyet mensuplarının kendilerini gayet iyi koruduğunu belirterek, "Hiç endişem yok, korkum yok. Onun için buraya kadar geldim. Her tarafa gidiyorum. Programımı değiştirmiyorum. Allah'a şükür." dedi.

 
Uzunköprü Belediyesi'ni ziyaretinde bir açıklama yapan Patrik Bartholomeos, bu şirin ilçede arkadaşlarıyla birlikte bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti: "Bizi davet eden belediye başkanına samimi şükranlarımızı arz ediyoruz. Başkanla uzun müddettir tanışıyoruz. Kısa bir müddet öncesinde patrikhanemizi teşrif edip bizi bugün Uzunköprü'ye davet etti. Aziz İvanis, yani Yahya Peygember Kilisesi'nin açılışını beraber yapmak maksadıyla. Seve seve icabet ettik, çünkü belediye başkanının ve mesai arkadaşlarının aldıkları bu inisiyatif ve yaptıkları restorasyon çalışmalarını çok takdir ediyoruz. Bu eski kilise, burada yaşayan Rumların parasıyla ve alınteriyle yapılmış bir ibadet yeridir. Mübadeleden sonra terkedilmiş; harap olacağına sayın belediye başkanı restore etti, ihya etti ve bu güzel, şirin beldeniz için, Uzunköprü için bir sanat ve kültür merkezi haline getirdi. Kendisini kutluyoruz. Hem Yunanistan'da hem de Türkiye'de bu gibi eski eserlerin, kutsal binaların, ibadet yerlerinin restore edilip ayakta durmalarını mümkün kılmanın hepimizin vazifesi olduğuna inanıyoruz."

CİHAN