Hiddink gidiyor, yerine o geliyor

Hırvatistan karşısında artık turu bulmanın imkansız olduğunu düşünen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetimi, maçın ardından statta kısa bir toplantı yaptı.

Hiddink gidiyor, yerine o geliyor
12 Kasım 2011 Cumartesi 11:43 tarihinde eklendi, 1.197 kez okundu.

 

Federasyonun öncelikli olarak Hiddink'ten görevden ayrılmasını bekleyeceği, bunun gerçekleşmemesi durumunda görevden alacağı ve tazminat ödenmeyeceği ifade edildi. Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, toplantı sonrasında kararlarını gelecek hafta açıklayacaklarını belirtti. Hiddink'in yerine Abdullah Avcı'nın ismi ön plana çıkıyor.
 
Yıllık 4 milyon euro alan ama karşılığında Türkiye'ye hiçbir baŞarI getiremeyen Hiddink'ten kurtuluyoruz. Rövanşta sonuç ne olursa olsun Hollanda'ya postalanacak
 
Hırvatistan karşısındaki ağır hezimetin ardından TFF Yönetimi, Hiddink'in biletini kesti. Ancak Hollandalı teknik adama işine son verildiği Hırvatistan'la salı günü oynanacak rövanş karşılaşmasından sonra bildirilecek.
 
Türkİye'yle 2+2 yıllık sözleşme imzalayan ve 2 yılını önümüzdeki Ağustos'ta dolduracak olan Hollandalı teknik adam, bu sürede kazandığı 8 milyon euroya karşılık ülkemize hiç bir başarı kazandıramadı. Hiddink her maçtan önce kendi takımını küçümserken, sürekli rakipleri överek başarısızlığına kılıf aradı.
 
Tazminat ödenmeyecek
 
A Milli Takımı'nda Guus Hiddink dönemi 15 Kasım'daki Hırvatistan maçının ardından son bulacak. Sözleşmesi 1 Ağustos 2012'de bitecek olan Hollandalı çalıştırıcıya tazminat ödenmeyecek
 
2012 Avrupa Şampiyonası'na gitme umutlarını mucizelere bırakan A Milli Takımı'nda faturayı Guus Hiddink ödeyecek. Dünyaca ünlü teknik adam, 15 Kasım'daki rövanş maçının ardından Türkiye defterini kapatacak. Resmen 1 Ağustos 2010'da göreve başlayan Hiddink, 2 yılı opsiyonlu olmak üzere toplam 4 yıllık sözleşmeye imza atmıştı.
 
AVRUPA ŞAMPİYONU YAPTI
 
Federasyonun , Hiddink'in yerine getireceği hoca adayı da belli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni 5 yıldır istikrarlı bir şekilde çalıştıran Avcı, takımını geçen sezon Türkiye Kupası'nda finale kadar taşımıştı.
 
Türkiye'nin istikbal vadeden teknik adamları arasında ilk sıralarda yer alan Abdullah Avcı, Genç Milli Takım'ı çalıştırdığı 2005-2005 yıllarında Türkiye'ye hem Avrupa şampiyonluğu hem de dünya dördüncülüğü coşkusu yaşatmıştı.
 
Hiddink'e dün 'İstifa' diye tempo tutan taraftarlar da Abdullah Avcı'nın ismini bağırarak, Milli Takım'ın başında görmek istedikleri hocayı ilan ettiler. Türkiye Futbol Federasyonu'nun da Ertuğrul Sağlam ve Abdullah Avcı ismi üzerinde durduğu ancak Avcı'da karar kıldığı öğrenildi.