Hiddink'in gitmeye niyeti yok

Hırvatistan maçı sonrası gönderilmesi beklenen Hiddink’in 8 aylık ücreti olan 3.2 milyon Euro’yu almadan ayrılmaya niyeti yok

Hiddinkin gitmeye niyeti yok
14 Kasım 2011 Pazartesi 08:37 tarihinde eklendi.

 

“Beni bu hale TFF düşürdü. Yeni yönetim geldiğinde kimse benimle görüşmedi. Gerçekleri söylediğim için faturayı bana kesmeye çalışıyorlar. Bu tavır çok çirkin. Elbet benim de yapacaklarım var. Anlaşmam var, paramı bırakmam.”
 
TÜRK Telekom Arena’da yaşanan Hırvatistan hezimetinin ardından rövanş maçından çok konuşulan konu teknik direktör Guus Hiddink’in geleceği. Futbol Federasyonu yönetiminin maçtan sonra TT Arena’da yaptığı 1 saatlik toplantıda Hiddink ile yardımcısı Oğuz Çetin’in durumları masaya yatırılırken, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da stat çıkışında gerekenin rövanştan sonra yapılacağını belirterek ikiliyle yolların ayrılacağının sinyalini verdi.
 
20 MİLYON TL’LİK ADAM
 
ANCAK Futbol Federasyonu’ndan aylık 400 bin Euro alan ve temmuz sonuna kadar yani 8 aylık daha sözleşmesi bulunan Hollandalı hocanın çarpışmadan, toplam 3.2 milyon Euro’yu bulan parasını almadan ayrılmaya hiç niyeti yok. Senelik 4.8 milyon Euro’luk ücreti, bu paranın yüzde 57 oranındaki vergisi, menajerine ödenen yıllık 500 bin Euro’su busines class uçak biletleri, ayrıca diğer bonus ve masraflarıyla Türk futboluna yıllık faturası yaklaşık 20 milyon TL olan Guus Hiddink bu konuda ne kadar kararlı olduğunu yardımcılarına da bizzat ifade etti.
 
HIRVATİSTAN maçının ardından hakkındaki eleştirilerle ilgili olarak yardımcılarıyla dertleşen Hiddink bundan sonraki süreçte nasıl bir tavır alacağını şu sözlerle ifade etti:
 
“BENİ bu hale yeni Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi düşürdü. Türkiye’deki futbol gerçeklerini herkes biliyor. Ben bunları söylüyorum diye faturayı bana kesmeye çalışıyorlar, basın organlarını yoluyla beni istenmeyen adam haline getirmeye çalışıyorlar.
 
‘BENİ TFF KÖTÜLETİYOR’
 
YENİ yönetim göreve geldiğinde neredeyse kimse benimle görüşmedi. Basında hakkımda yönetim kaynaklı haberler çıkıyor. Türkiye’de futbolun ileri gitmesini istiyorlarsa gerçekleri halının altına süpürmesinler. Bunlarla yüzleşmeleri gerekiyor. Ben gerçekleri söylüyorum herkes çok rahatsız oluyor. Ben de burada artık yapacak fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama şu bir gerçek ki bana yaklaşım tarzı çok çirkin. Elbet bu konuda benim de yapacaklarım var. Devam eden bir sözleşmem var. Bu parayı bırakmam.”

Vatan Gazetesi