Hıdrellez şenlikleri iptal

11 yıldır her 5 Mayıs akşamı İstanbul Ahırkapı’da gerçekleştirilen şenliklerin organizatörü Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği artık etkinliği düzenlemekten vazgeçtiklerini açıkladı.

Hıdrellez şenlikleri iptal
27 Nisan 2011 Çarşamba 08:40 tarihinde eklendi, 1.444 kez okundu.

 

Bundan on iki yıl önce Ahırkapı sokaklarında başlayan ancak artan katılım nedeniyle halkın daha hareket edebilmesi ve güvenlik önlemleri alınabilmesi amacıyla son iki yıldır Marmara Denizi sahilindeki Ahırkapı Parkı’na taşınan Hıdrellez Şenlikleri iptal edildi.
 
Şenlikleri düzenleyen Ahırkapı Hıdrellez Şenlikleri Derneği herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen şenliklerin biletli hale getirilmesinin düşünüldüğünü ancak gelen tepkiler yüzünden şenliklerin yapılmasından tamamen vazgeçildiğini duyurdu.
 
Dernek, şenliklere ait internet sitesinde yaptığı açıklamada, "İstanbulluların, kendi semtlerinde, kendilerinin düzenleyeceği şenliklerle bu güzel geleneği canlı tutmasını diler, 2011 Hıdrellezi’ni şimdiden içten kutlarız…" dedi.
 
Bir mahalle etkinliği olarak başlayan Ahırkapı Şenlikleri son yıllarda uluslararası şöhrete kavuşarak bir kent etkinliğine dönüşmüştü.
 
Etkinlik kapsamında Buzuki Orhan, Koçani Orkestrası, Makedon Folk Orkestrası, Trakya All Stars, Zilli Perküsyon Topluluğu, Ahırkapı Roman Orkestrası, Pire Mehmet ve Roman Orkestrası, Babaeski Roman Orkestrası, Kolektif İstanbul ve Semaver Kumpanya Tiyatro Topluluğu gibi birçok şarkıcı ve grup sanatseverlerle buluşmuştu.

NTV