Hikayesi Harvard'da ders olarak okutulacak

Turkcell’in hikâyesi, dünyanın en seçkin eğitim kurumlarından Harvard Business School (HBS) tarafından 'vaka incelemesi' olarak yayınlandı

Hikayesi Harvardda ders olarak okutulacak
26 Kasım 2014 Çarşamba 20:43 tarihinde eklendi.

 Turkcell’in hikâyesi, dünyanın en seçkin eğitim kurumlarından Harvard Business School (HBS) tarafından 'vaka incelemesi' olarak yayınlandı. Turkcell hakkındaki vaka incelemesi, HBS'de İşletme Bölümü Yüksek Lisans zorunlu ders programı kapsamında okutulacak.

Şirketin Genel Müdürü Süreyya Ciliv, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Turkcell’in başarısının ilham veren bir yolculuk olarak görülmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Ciliv, “Türkiye’nin New York Borsası NYSE’ye kote tek şirketi Turkcell, yıllardır hem küresel hem de ulusal liderlik konumunu koruyor. Bunu teknolojiye, yeniliklere ve mükemmel müşteri deneyimlerine odaklanarak başardık. Yeni dünyayı doğru okuduk. Turkcell takımı olarak zorluklarla mücadelede gösterdiğimiz başarının, dünyanın en itibarlı okullarından biri olan Harvard Business School tarafından ilham verici bir yolculuk olarak kabul edildiğini görmek gurur verici. Umarız böylece daha çok Türk şirketinin hikâyelerini paylaşmalarının ve dünyanın geri kalanına ilham vermelerinin yolunu açmış oluruz.” dedi.

İncelemenin yazarlarından Prof. Dr. Felix Oberholzer-Gee, rekabetin yüksek olduğu iletişim sektöründe Turkcell’in gösterdiği başarıya dikkat çekerek, “HBS öğrencilerinin ve yönetici eğitimi programlarımızdaki katılımcıların, hem başarıları hem de karşılaştıkları zorluklar anlamında Turkcell’den öğrenecekleri çok şey var.” ifadelerini kullandı. Turkcell örneği, Harvard akademisyenleriyle fakültenin 2013’te açılan İstanbul Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa yazdığı ilk HBS incelemesi olma özelliği taşıyor. Vaka incelemesini, Harvard Business School Strateji Birimi İşletme Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Felix Oberholzer-Gee ve Harvard Business School Muhasebe ve Yönetim Birimi’nden Yrd. Doç. Dr. Charles C.Y. Wang kaleme aldı.
 


CİHAN