"Hilmi Özkök demokrasi kahramanı"

“Ergenekon” soruşturmasının eski savcısı Zekeriya Öz, davada tanık olarak ifade veren eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün “bir demokrasi kahramanı” olduğunu söyledi.

Hilmi Özkök demokrasi kahramanı
06 Ağustos 2012 Pazartesi 10:41 tarihinde eklendi, 1.182 kez okundu.

 

“Ergenekon” soruşturmasının eski savcısı Zekeriya Öz, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel'in verdiği iftara katıldı.
 
Akşam gazetesi yazarı İsmail Küçükkaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’le iftarda yaptığı sohbeti köşesine taşıdı.
 
Başsavcı Vekili Öz, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün “Ergenekon” davasında tanık olarak ifade vermesini değerlendirdi.
 
Öz, “Bence gördüklerini anlatmış. Doğru gördüklerini söylemiş. Adaletin yerini bulması için bir görev yapmış" diye konuştu.
 
'O BİR DEMOKRASİ KAHRAMANI'
Emekli Orgeneral Özkök için “Bence o bir kahraman, demokrasi kahramanı” diyen Öz, “Çok dirayetli biriymiş. Tek başına mücadele etmiş birisi. O karargâhta tek başınaydı. Ama karşısındakiler blok olarak hareket ediyordu. Darbeyi tek başına önlemiş birisidir” dedi.
 
Hilmi Özkök'ün tanık olarak ifadesini aldığını hatırlatan Zekeriya Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“O tarihte bana anlatmıştı. Tavırlarıyla kurumun yıpranmasını önlemeye çalışıyordu. Bunu da hep söylüyordu. Gerçekten bir yandan sürekli kurumunu göz önüne alıyordu ve koruyordu. Bunu anlatırken, en fazla ordudaki bölünmeden korktuğunu söylüyordu. Yeniçeri isyanı gibi ordu içindeki disiplinsizlikten ve bölünmeden endişe ediyordu. Genelkurmay Başkanlığı yaparken yaşadığı olaylardaki tepkileri, hep bu bilinç ve farkındalıkla ortaya çıkmış. Yani Özkök'ün o dönemde yaptıklarını da anlamak için bunu bilmek gerekiyor. Bu, görev yaptığı dönemdeki tutumlarını da açıklıyor.”