Hindistan’da halka 24 milyar dolarlık gıda yardımı

Hindistan hükümeti, nüfusun üçte ikisine denk gelen yaklaşık 800 milyon fakire, yıllık 24 milyar doları bulacak ucuz tahıl yardımı yapacak.

Hindistanda halka 24 milyar dolarlık gıda yardımı
20 Ağustos 2013 Salı 10:36 tarihinde eklendi.

Hindistan hükümeti parlamentonda büyük tartışmalara sebep olan gıda güvenliği planının daha parlamentonun alt kanadınca onaylanmamasına rağmen, Mayıs 2014 genel seçimlerine az bir süre kala projeyi hayata geçirmeyi planlıyor.

İktidardaki Kongre Partisi dev projeyi partinin Genel Başkanı Sonia Gandi’nin 1991 yılında öldürülen eski Başbakan Rajiv Gandi’nin doğum günü olan 20 Ağustos’ta açıklaması ise bir rastlantı olarak değerlendirildi. Sonia Gandhi’nin bugün büyük bir organizasyonla projeyi tanıtması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Hindistan parlamentosuna hükümet tarafından getirilen proje, Hindistan nüfusunun yüzde 75’ini kapsaması ve yıllık yaklaşık 24 milyar dolarlık bir ek mali yük getirmesi ile ülkenin en büyük projeleri arasında yer aldı. Parlamentoda muhalefet tarafından büyük eleştiri alan proje, hükümetin 2009 yılındaki seçim sözleri arasında bulunuyor.

Son yıllarda dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer almasına rağmen Hindistan nüfusunun büyük bir kısmı açlık sınırı altında yaşıyor. Hindistan ayrıca çocukların yetersiz beslenmesinde dünyada ilk sırada bulunuyor.


CİHAN