Hint kenevirine ekonomik kriz vizesi

İspanya'da bir belediye ekonomik kriz nedeniyle gelir sağlamak için hint keneviri üretimine izin verdi. Belediyenin bu hareketi üzerine savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Hint kenevirine ekonomik kriz vizesi
02 Mart 2012 Cuma 23:20 tarihinde eklendi, 1.140 kez okundu.

 

İspanya'nın doğusundaki Tarragona kentine bağlı Rasquera adlı küçük bir belediye, ekonomik krizin olduğu gerekçesiyle gelir ve istihdam sağlamak amacıyla hint keneviri üretimine izin verdi.
 
Yaklaşık 5 bin üyeli Barcelona Hint Keneviri Tüketim Derneği'nin 7 ay önce yaptığı bir girişim sonrasında Rasquera belediyesi, hint keneviri üretimi için 7 hektarlık toprağını kiraya verdi.
 
Dernek ve belediye arasında varılan anlaşma gereği Temmuz ayından itibaren hint keneviri üretimine başlanması öngörülürken, belediyenin bundan yıllık 550 bin Euro kazanacağını belirtildi.
 
Ancak İspanya ceza yasasına göre yasadışı uyuşturucu madde üretmek, buna yardımcı olmak veya satmak 6 yıla kadar hapis ile cezalandırıyor. Bu yüzden hemen harekete geçen yasal makamlar Rasquera belediyesinden açıklama istedi.
 
SORUŞTURMA AÇILDI
 
Tarragona savcılığı konuyla ilgili soruşturma açarken, Katalonya özerk yönetimi de Rasquera belediyesine karşı dava açılması için girişimde bulunacağını duyurdu. İspanyol hükümeti de konuyla ilgili belediyeden tüm bilgileri istediğini, yapılacak değerlendirmeden sonra gerekirse yasal yollara başvurulacağını bildirdi.