Hırsız vahşeti!

Sultangazide henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler, 3 çocuk annesi 43 yaşındaki Hürriyete Kiray'ı önce ağzını ardından da el ve ayakları bağladıktan sonra kalbinden bıçaklayarak öldürdü.

Hırsız vahşeti!
11 Mayıs 2013 Cumartesi 16:32 tarihinde eklendi.

Evde bulunan yaklaşık 30 bin TL'lik ziynet eşyasını alan saldırganlar kayıplara karıştı. Hürriyete Kiray'ın yakınları, herhangi bir düşmanlarının olmadığını ve saldırganların hırsız olduklarını söyledi.

 
Olay dün saat 12.00 sıralarında Esentepe Mahallesi, 2869 Sokak Numara 66/4'te meydana geldi. İddiaya göre, 2 gün önce oğlunu askere gönderen Hürriyete Kiray evde yanlız olduğu sırada henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kapıyı çaldı. Hürriyete Kiray kapıyı açması üzerine saldırganlar zorla içeri girdi. Saldırganlar, Hürriyete Kiray'in bağırmaması için önce ağzını bantlayıp, el ve ayaklarını bağladı.
 
Saldırganlar, Hürriyete Kiray'in kalbinden başta olmaz üzere 3 yerinden bıçakladı. Kanlar için yerde kalan Hürriyete Kiray, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlar, Kiray ailesinin ev almak için biriktirdiği yaklaşık 30 bin TL'lik ziynet eşyasını alarak kaçtı. Okuldan eve gelen Kerim Kiray annesi kapıyı açmayınca babası Hüseyin Kiray'dan anahtarı alıp eve döndü. Kapıyı açtığında ise annesi Hürriyete Kiray'ı kanlar içinde buldu. Kerim Kiray durumu babasına ardından ise polise haber verdi. Yapılan incelemenin ardından Hürriyete Kiray'ın cesedi Adli Tip Kurumu'na kaldırıldı. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
 
Adli Tıp Kurumu'na kardeşinin eşi Hürriyete Kiray'ın cenazesi almaya gelen Selim Kiray olaya isyan etti. Oturdukları mahallede neredeyse her gün hırsızlık yaşandığını anlatan Selim Kiray "Çocuk okuldan geliyor. Evden kapıyı açan olmuyor. Babasından anahtarı alıp eve girdiğinde annesinin cesedini buluyor. Eli kolu bağlı ağzı bantlı yatağın üzerinden ölü bulunuyor. Bu olayın hırsızlık olduğunu düşünüyoruz. Yıllardır ev almak istiyorlardı. Onun için biriktirdikleri yaklaşık 30 bin lira değerinde ziynet eşyası alınmış. Evin altı üstüne getirilmiş. Mahallede sürekli kırsızlık olayı yaşanıyor. Bu olayı evde altın olduğunu bilen birinin yaptığını düşünüyoruz. Biran evvel failin yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Mahallede sık sık hırsızlıklar yaşanıyor. Gün geçmiyor ki hırsızlık yaşanmasın. Para için çocukları öksüz bıraktılar" dedi.
 
Mahalle sakinleri de her gün hırsızlık olaylarının yaşandığını söylediler.

DHA