"Hırsızı yakalayana paralel diyorlar"

Gazeteci-Yazar Mehmet Altan, Tüm Kamu Çalışanları Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Demokrasinin Neresindeyiz?’ konulu konferansa katıldı.

Hırsızı yakalayana paralel diyorlar
11 Mart 2014 Salı 23:31 tarihinde eklendi.

Gazeteci-Yazar Mehmet Altan, “Yolsuzluk kanıtları ile ortaya çıktığı vakit ne yargı kalıyor, ne yasama kalıyor, ne yürütme kalıyor, ne fezleke kalıyor, ne hukuk kalıyor, ne paralel kalıyor. Peki devletin görevi hırsızı yakalamak değil midir? Burada hırsızı yakalayana paralel diyorlar.” dedi.

Altan, Tüm Kamu Çalışanları Derneği tarafından Ankara’da düzenlenen ‘Demokrasinin Neresindeyiz?’ konulu konferansa katıldı. Konferansta gündeme dair konulara değinen Altan, “Yönetenin çocuğu hırsız çıkarsa bütün devlet alt üst oluyor. Ama zavallı bir ailenin çocuğu ekmek alırken vurulup öldürülüyorsa faili bulunmuyor. Afyonkarahisar’da halkın çocukları gidip paramparça oluyorsa faili bulunmuyor. Uludere insanlar paramparça ediliyorsa faili bulunmuyor. Ama bir yolsuzluk kanıtları ile ortaya çıktığı vakit ne yargı kalıyor, ne yasama kalıyor, ne yürütme kalıyor, ne fezleke kalıyor, ne hukuk kalıyor, paralel kalıyor. Peki devletin görevi hırsızı yakalamak değil midir? Burada hırsızı yakalayana paralel diyorlar. Ben çok çile çekmiş bir ailenin ferdiyim. Her halini buranın gördüm. Bura sahiden bir askeri cumhuriyettir. Bugün yaşadığım kadar korkunç hiçbir dönemini yaşamadım. Ben ilk defa mahkeme kararını dinlemeyen bir polis, savcıyı yok sayan bir anlayışı ilk defa hayatımda bu yaşımda bu dönemde gördüm.” ifadelerini kullandı.

“BİRİNCİ AĞIZDAN DUYDUM”

Altan ayrıca, “Ben birinci elden ortaya çıkan bir kesin şeylerin doğru olduğunu birinci ağızdan duydum. Ama hukukun yine de iddia diye konuşuluyordu. ‘Biz hırsız değiliz’ diyen birisi var mı? ‘Bizi niye yakaladınız alçaklar’ diyenler var. Buna oy vereceğim. Bu olabilecek bir iş değil.” şeklinde konuştu.
 


CİHAN