Hırsızın kimlik yalanı tutmadı

Aydın'da hırsızlık yapmak isterken suçüstü yakalanan 27 yaşındaki Çiğdem Kaya, hakkında kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası olduğu için kimliği olmadığı söyleyip, kendini Tuğba Kaya olarak tanıttı.

Hırsızın kimlik yalanı tutmadı
07 Mart 2013 Perşembe 20:36 tarihinde eklendi, 1.753 kez okundu.

 

Verdiği isimdeki kişinin de hakkındaki kesinleşmiş hapis cezasından arandığı ortaya çıkınca gerçek kimliğini açıklamak zorunda kalan kadın cezaevine gönderildi.
 
Nazilli'den Aydın'a giden Çiğdem Kaya, iddiaya göre dün saat 14.00 sıralarında, kapısını zorladığı Kurtuluş Mahallesi, Kıbrıs Caddesi'ndeki bir eve hırsızlık için girmek istedi.

Kapının zorlandığını fark eden ev sahibi balkona çıkıp, cep telefonundan hemen '155 Polis İmdat' ihbar hattını arayıp durumu bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri eve girmeye çalışan Çiğdem Kaya'yı suçüstü yakaladı. Emniyet müdürlüğüne götürülen Kaya, buradaki sorgusunda hakkında hırsızlık suçundan kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası bulunduğunu bildiği için kimliği olmadığını söyledi. Genç kadın, kendisini akrabası olan Tuğba Kaya olarak tanıttı. Ancak, polisin yaptığı genel bilgi taramasında, Tuğba Kaya hakkında da kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıktı. Tuğba Kaya'nın fotoğrafının da poliste olduğunu öğrenen Çiğdem Kaya suçunu ve gerçek kimliğini itiraf etmek zorunda kaldı.

Çiğdem Kaya, polisteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

DHA