Hırsızlar cenazede de boş durmadı

Tuzla’da, cenaze törenine gelen otomobillerden hırsızlık yapan çete üyeleri, mobese kameraları tarafından görüntülenince yakayı eleverdi.

Hırsızlar cenazede de boş durmadı
22 Kasım 2011 Salı 13:41 tarihinde eklendi.

 

Zanlılardan birinin polis aracının camından görüntü alan basın mensubuna el sallayıp, "Görüşürüz canım." demesi dikkatlerden kaçmadı.
 
Aydıntepe Mahallesi'ndeki mezarlığı önünde meydana gelen hırsızlık olayında cenaze için gelen otomobillerden birinde bulunan laptop çalındı. Cenaze töreninin ardından otomobiline dönen sürücü, aracın camının kırılmış olduğunu ve laptopun yerinde olmadığını görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Mezarlık yanındaki mobese kameralarının kayıtlarını inceleyen Tuzla Asayiş Büro Amirliği ekipleri, cenaze töreni için gelen park halindeki otomobillerin etrafında dolaşan ve otomobillerin içine bakmaya çalışan şüpheli bir kişiyi fark etti. Zanlının eşkal bilgilerinden yola çıkarak çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, şahsı kısa süre içerisinde yakaladı. Zanlının yapılan kimlik kontrolünde çok sayıda gasp ve hırsızlık olaylarından kaydının bulunduğu belirlenince gözaltına alındı. 
 
İfadesinde hırsızlık olayını 4 arkadaşı ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf eden zanlı, diğer arkadaşlarının da kimlik bilgilerini verince operasyon başlatıldı. Zanlıları çaldıkları çok sayıda laptop ve LCD televizyon ile kaldıkları yerlerde kıskıvrak yakalayan emniyet güçleri, şüphelileri polis merkezine götürdü. Yapılan incelemede zanlıların Tuzla, Pendik ve Kocaeli bölgesinde çok sayıda gasp, evden ve otodan hırsızlık konularını gerçekleştirdikleri belirlendi. Polis merkezinde işlemleri tamamlanan zanlılar Deniz U., Erkan E., Feyyaz T. ile yaşları küçük olan A.V. ve S.Y. adliyeye sevk edildi.
 
Bu arada, polis otolarının adliyeye hareketi sırasında bir zanlının polis otomobilinin camını açarak kendisini görüntüleyen gazetecilere rahat tavırlarla el sallaması ve "Görüşürüz canım." demesi dikkatlerden kaçmadı.