Hırsızlar yemek yapıp yedi

Edirne'de hırsızlık yapmak için girdikleri Cem Vakfı'nda çalacak bir şey bulamayınca, hazırladıkları yemeği yiyen 5 çocuk, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Hırsızlar yemek yapıp yedi
30 Eylül 2013 Pazartesi 18:55 tarihinde eklendi.
14 ile 16 yaşlarındaki 2'i kız 5 kişi, geçen cumartesi gecesi Mithatpaşa Mahallesi'ndeki Cem Vakfı'nın pencere camını kırarak içeri girdi. Çalacak bir şey bulamadıkları için dolaptan buldukları malzemelerle kendilerine yemek hazırlayan 5 çocuk, ardından girdikleri yerden çıkıp kaçtı.

Pazar günü görevlilerin gelmesi üzerine fark edilen olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, parmak izinden önce hırsızlıktan çok sayıda sabıkası olan 16 yaşındaki D.Ü.'yü yakaladı, daha sonra ise A.B., O.G., M.A. ve M.S.'ye ulaştı.
 
Gözaltına alındıktan sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde ifade veren şüphelilerden D.Ü., Cem Vakfı'na hırsızlık için girdiklerini itiraf ederek, "Vakıftan hiçbir şey çalmadık. Bir arkadaş camdan girerek bize kapıyı açtı. Kız arkadaşlarımız yemek yaptılar. Yemek yedikten sonra oradan ayrılık" dedi.
 
Emniyet'teki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen A.B., O.G., M.A. ve M.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer hırsızlık dosyalarından arandığı tespit edilen D.Ü.'nün ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

DHA