Hırsızlık çetesi çökertildi

Türkiye’nin 14 il ve 5 ilçesinde 5 ayda, 48 farklı hırsızlık olayını gerçekleştirdiği belirlenen 4 kişilik hırsızlık şebekesi, Kahramanmaraş polisinin Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlediği operasyonla yakalandı.

Hırsızlık çetesi çökertildi
17 Eylül 2013 Salı 11:36 tarihinde eklendi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şehir merkezindeki çeşitli iş yerlerinden çelik kasaları patlamak suretiyle çok sayıda hırsızlık olayının meydana gelmesi üzerine faillerin yakalanması için soruşturma başlattı. Yaklaşık 60 gün süren teknik ve fiziki takibin ardından Kahramanmaraş, Hatay, İskenderun, Dörtyol, Malatya, Kırşehir, Kocaeli, Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Samsun, Balıkesir, Ayvalık, Manisa, Salihli, Muğla, Yatağan, Denizli, ve Mersin’de 48 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen bir çeteyi tespit eden ekipler, şüphelileri Hatay’ın Dörtyol ilçesinde düzenlenen operasyonla göz altına aldı.

Polisin ‘Murç’ adını verdiği operasyonda yakalanan zanlılardan çete lideri F.C.D (32) ile yardımcıları B.A (23), K.C (28), D.T (47) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
İç helyum gazı dolu pinpon topu ve murç kullanmak suretiyle hırsızlık yaptıkları belirlenen zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda, spiral makinesi, pinpon topu, murç, çekiç, maket bıçağı, boru anahtarı, saç makası, çelik kasa açmakta kullanılan özel yaptırılmış aparat ve tornavida ele geçirildi.

Bu arada emniyet ekipleri, zanlıların kullandıkları lüks araçla kaçma ihtimaline karşı, operasyonu özel bir şirketten kiralanan iki adet son model araçlarla gerçekleştirdiği öğrenildi.


CİHAN