Hırsızlık çetesine darbe

Manisa’nın da aralarında bulunduğu 4 ilde çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen çeteye yönelik jandarmanın düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 kişiden 5’i tutuklandı.

21 Şubat 2014 Cuma 19:16 tarihinde eklendi.
Operasyon kapsamında 3 kişinin daha arandığı bildirildi.
 
Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, çok sayıda hırsılık olayına karıştıkları belirlenen bir çeteyi Manisa başta olmak üzere İzmir, Uşak ve Denizli’de takibe aldı. 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, oto, trafo ve çok sayıda ev ile işyeri hırsızlığına karışan çete üyelerine yönelik önceki gece Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, tamamı çeşitli suçlardan sabıkalı olan S.A., A.A., H.Ç., S.A., H.D., A.B, Ş.A ve Y.A. gözaltına alındı. Şüphelilerin, ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda çalıntı 10 minibüs, 30 ton mazot, 3 dizüstü bilgisayar, 150 karton kaçak sigara, 3 tabanca ve hırsızlıklarda kullanıldığı anlaşılan kar maskesi, eldiven, demir kesme makası, sahte ehliyet ve plakalar ele geçirildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.A., A.A., H.Ç., S.A. ve H.D. tutuklandı. Diğer 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 3 kişinin daha arandığı bildirildi.

DHA