Hırsızlık şüphelilerine gözaltı

Samsun'da 32 yaşındaki Ayşe T.'nin çantasından altın bilezik çaldığı öne sürülen 4 genç kız, polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı.

Hırsızlık şüphelilerine gözaltı
14 Ekim 2013 Pazartesi 18:22 tarihinde eklendi.
Şüphelilerden 17 yaşındaki N.G.'nin hırsızlık yaptığı gerekçesiyle ailesinden alınıp devlet koruması altına alınmak üzere İstanbul'a gönderildiği, kaçıp Samsun'a gelerek suça karıştığı iddia edildi.
 
Olay 20 gün önce İlkadım İlçesi Kale mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Ayşe T. bir kuyumcudan 10 gram ağırlığında altın bilezik aldıktan sonra dükkandan çıktı. Daha sonra kimliği belirsiz kişiler, kadının çantasındaki bileziği çalarak ortadan kayboldu.

Ayşe T. polise giderek şikayette bulundu. Şikayetin ardından polis olayla ilgili soruşturma başlatıp çevredeki işyerindeki güvenlik kamerası görüntülerini takibe aldı. Çok sayıda işyerinin güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, olay günü Ayşe T.'nin arkasından yürüyen kişilerin hırsızlık suçundan sabıkaları ve suç kayıtları bulunan 17 yaşındaki N.G., 19 yaşındaki Duygu Ç., 18 yaşındaki Melisa G. ile 22 yaşındaki Hande M.G.'nin olduğunu tespit etu.

Şüpheliler yakalanıp gözaltına alındı. Yaşı küçük olan N.G. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polisteki ifadelerinde 4 şüpheli de suçlamaları kabul etmeyip hırsızlıkla bir alakalarının olmadığını söyledi.
 
Öte yandan şüphelilerle ilgili yapılan soruşturma sırasında N.G.'nin hırsızlık yaptırıldığı gerekçesiyle ailesinden alınıp İstanbul'da devlet koruması altına alındığı ancak kaçıp Samsun'a geldiği tespit edildi.

Ayrıca N.G. ile M.G.'nin bu olayda bir gün önce yine hırsızlık suçundan polis tarafından adliyeye sevk edildikleri ve serbest kaldıkları belirlendi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

DHA