Hırsızlık şüphelisi iki kişi yakalandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde polis-hırsız kovalamacası yaşandı. Hırsızlık için bir binaya girdikleri iddia edilen ve verilen eşkale uyan 2 kişi ekipler tarafından kısa sürede yakalandı.

Hırsızlık şüphelisi iki kişi yakalandı
28 Ocak 2014 Salı 21:06 tarihinde eklendi.

Olay akşam 17.30 sularında Ereğli'ye bağlı Kepez Mahallesi İlyas Karaca Sokak üzerinde bulunan 60 Evler F Blok'ta meydana geldi. İddiaya göre eve girmek isteyen iki kişi olduğu ihbarını alan polis, kısa sürede belirtilen adrese gitti.

2 karakol, 2 asayiş ve bir trafik ekibinin inceleme yaptığı mahallede ev sahibinin verdiği eşkale uyan iki kişi polisleri görünce kaçmaya başladı. Profesör Muammer Aksoy Caddesi'ne doğru kaçan ve polis ile iki kişi arasında başlayan kovalamaca, trafik ekibi ve sivil ekibin hırsızlık şüphelilerini yakalamasıyla son buldu. 2 ayrı ekip aracına alınan hırsızlık şüphelileri, daha sonra Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine getirildi.

Olay yeri inceleme ve karakol ekipleri hırsızlık için girilmeye çalışılan dairede inceleme yaptı. Evde inceleme yapan polislere bilgi veren ev sahibi kadın "Kapıyı 5 dakika çaldılar. O sırada kapıyı açsaydım ne olacaktı?" dedi.

Diğer yandan ilçeye şehir dışından geldiği iddia edilen 34 plakalı gri renkli araç üzerinde yaklaşık 150 polisle uygulama yapıldı. Şehrin giriş ve çıkışlarında başlatılan uygulamada özellikle 34 plakalı araçlar kontrol edildi. Bu sırada uygulama noktasına gelmeden dönüş yapan ve iki sürücünün aracının üzerine arabasını süren bir kişi ekipler tarafından merkeze bildirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine alınan hırsızlık şüphelileri A.G (18) ve M.T'nin (18) ifadelerinin alındığı öğrenildi.


CİHAN