Hitler'in ilginç sırrı

National Geographic belgeseli Nazi liderinin ilaç bağımlılığına ışık tuttu. Hitler, boğa spermi ve fare zehri gibi pek çok farklı madde kullanmış!

Hitlerin ilginç sırrı
25 Ağustos 2013 Pazar 11:19 tarihinde eklendi, 1.664 kez okundu.
ABD merkezli belgesel kanalı National Geographic’in hazırladığı ‘Nazi Underworld - Hitler’s Drug Use Revealed’ adlı belgeselde Nazi lideri Adolf Hitler’in her gün yüksek dozlarda uyuşturucu kullandığı ortaya çıktı!
 
Yakın zamanda keşfedilen kayıtlar ve Hitler’in kişisel doktoru Theodore Morell’in mektuplarından yararlanılarak hazırlanan belgesel büyük ses getirdi.
 
Hipokondriyak hastası
İrlandalı Irish Mirror gazetesinin haberine göre, mektuplar ve tıbbi belgeler arasında Hitler’in altı doktoruyla yapılmış röportajlar da yer alıyor. Morell’in, Hitler’e günde 80 tür uyuşturucu verdiği bilinirken bu durumun Hitler’in “Nazi Superman’i” olmak istemesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Mektuplardan hipokondriyak (evham hastası) olduğu da anlaşılan Hitler’in her gün kullandığı uyuşturucular arasında amfetaminler, boğa spermi, fare zehri ve morfin gibi maddeler dikkat çekiyor.
 
Gaz şikâyeti de varmış
Belgeselin yapımında kullanılan 47 sayfalık rapora göre, Hitler’in kronik egzaması, sık sık meydana gelen karın krampları ve gaz şikâyeti vardı. Alman liderin şikâyetlerini ise hiçbir doktor çözemiyordu.
 
Belgeselde yer alan Psikiyatrist Profesör Nassir Ghaemi, Hitler’in uyuşturucu kullanımının manik depresifliğini artırdığını ve onu zayıf ve titrek bir insan yaptığını öne sürdü.
 
Psikiyatristler ve tarihçiler ise Hitler’in bu maddelerle bencil bir insandan kitle katliamcısına dönüştüğü yorumlarında bulundu.